Калин Стоянов: Самолетите от Франция вече гасят пожара при българо-гръцката граница

  • 29 юли 2024 19:21

  • 475
  • 6
Калин Стоянов: Самолетите от Франция вече гасят пожара при българо-гръцката граница
© Булфото, архив

Самолетите, изпратени от Франция по линия на Механизма за гражданска защита на ЕС, вече се включиха в гасенето на пожара при българо-гръцката граница. Това написа вътрешният министър Калин Стоянов във "Фейсбук".

Той изказа благодарност за бързата реакция на френските екипи.

Пожарът от Гърция навлиза в минно поле у нас

"Днес в България пристигнаха общо 3 летателни машини, две от които за пожарогасене. С третия, разузнавателен самолет, френските екипи вече направиха обследване на района, след което започнаха и гасителните действия.

Двата френски самолета ще зареждат вода за пожарогасене от язовир Доспат. При изкуствения водоем са разположени и сили на полицията, които обезпечават дейностите."

Самолетите, изпратени от Франция по линия на Механизма за гражданска защита на ЕС, вече се включиха в гасенето на пожара при българо-гръцката граница. Днес в България пристигнаха общо 3 летателни машини, две от които за пожарогасене. С третия, разузнавателен самолет, френските екипи вече направиха обследване на района, след което започнаха и гасителните действия. Двата френски самолета ще зареждат вода за пожарогасене от язовир Доспат. При изкуствения водоем са разположени и сили на полицията, които обезпечават дейностите. Изказвам благодарност за бързата реакция на френските екипи!

Posted by Калин Стоянов on Monday 29 July 2024

Последвайте канала на

Теодора Павлова
475 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2024.07.29 | 19:55

1
Туристи, и плъа иска да пътува, единя турист по примера на зеля къси се облича с дрешки наподобяващи военни, тва няква нова мода ли е при политиците.

2024.07.29 | 20:24

3
На какъв език пишеш? Имаш ли завършено поне, първо отделение? Неразбираемо е това което си написал. възможно е и да си ходил на училище до трети клас, на да си с ограничени възможжности на изказ, поради сериозно заболяване. Ако е така, извинявай.

2024.07.29 | 20:21

2
Калин Стоянов: Самолетите от Франция вече гасят пожара при българо-гръцката граница МНОГО неприятни СЪБИТИЯ споходиха и спохождат страната. КОГА СПЯТ полицаите и пожарникарите? господи, пощади ги!
КОГА СПЯТ?

2024.07.29 | 20:44

4
Калин Стоянов: Самолетите от Франция вече гасят пожара при българо-гръцката граница МИЛИ БОЖЕ, тези мъже пожарникари, полицаи кога спят?
Анонимен

2024.07.29 | 20:53

5
Нашите къде са

2024.07.29 | 21:26

6
Айди бе другари политици. Стегнете се малко. Време е да се врътне някоя далаверка със самолети за гасене на пожари. Тоя път простолюдието ще сме доволни.

Добави коментар

Водещи новини