Стоянов: Ситуацията с пожара на българо-гръцката граница е сравнително спокойна

  • 25 юли 2024 11:44

  • 312
  • 3
Стоянов: Ситуацията с пожара на българо-гръцката граница е сравнително спокойна
© Булфото (архив)

Ситуацията с пожара на българо-гръцката граница е сравнително спокойна, каза служебният министър на вътрешните работи Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните, който е на място. 

Той посочи, че огънят е на 50-100 метра и не е навлязъл на наша територия. 

Имаме координация непрекъснато с гръцките власти, каза Стоянов и добави, че имаме готовност да се включим с летателна техника – 2 хеликоптера. 

Спряно е навлизането на пожара на границата с Гърция на българска територия

Огънят, преминал и на българска територия късно вчера, е овладян, но продължават усилията за недопускане на разпространяването му отново, съобщиха тази сутрин от МВР.  По данни на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" през изминалата нощ са дежурили три противопожарни автомобила и над 30 служители от Регионалната дирекция за пожарна  безопасност – Благоевград.

Снощи за БТА заместник областният управител на Благоевград Христо Ангелов заяви, че пожарът по границата с Гърция е локализиран от българска страна. Над района заваля дъжд, който помогна да бъде овладяна стихията, каза той. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
312 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.07.25 | 15:55

3
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> bitly.cx/arctik
????

2024.07.25 | 14:18

2
Другарю Стоянов,а КАКВО става с НОЩНОТО ШКАФЧЕ,ТЪРСИТЕ ли го ???? А,с ПЪТНАТА КАРТА,НАМЕРИХТЕ ли я ???? А,с...........????
кочо боко сик ,вис и милиардите на сараите

2024.07.25 | 14:14

1
Тоя функционален професионално неграмотен герберодепесарски боклук и съсел винаги лъже и маже народа със спокойствие ,стабилност овладена ситуация ,а дефакто и реално държавта е в траур от тяхното бездействие и непрофесионалност от действията им

Добави коментар

Водещи новини