Предложения за създаване на три нови социални услуги ще разгледат в СОС

  • 25 юли 2024 06:55

  • 434
  • 0
Предложения за създаване на три нови социални услуги ще разгледат в СОС
© Bulfoto

Предложения за създаване на три нови социални услуги ще разгледат общинските съветници на предстоящото заседание на Столичния общински съвет (СОС). 

Това става известно от публикувания дневен ред на заседанието на сайта на СОС. 

Вносител на докладите е кметът на Столична община Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите

Той е внесъл доклад с предложение за създаване на нова социална услуга като делегирана от държавата дейност- Център за социална рехабилитация и интеграция (c приоритет редки болести) с капацитет 40 места. 

Сред основните дейности са посочени „Информиране и консултиране" (като общодостъпна и като специализирана услуга); Общностна работа“; „Застъпничество и посредничество“; „Терапия и рехабилитация“; „Обучение за придобиване на умения“ (като общодостъпна и като специализирана услуга) u „Подкрепа за придобиване на трудови умения“.  

ПП-ДБ-СС в СОС: ГЕРБ и БСП гласуват заедно против София, за да защитят икономическия си интерес

„Един от основните приоритети на Столична община в областта на социалната политика e разкриването на социални услуги, които отговорят на конкретните потребности на хората от нуждаещите се целеви групи, както създаването на по-достъпни социални услуги за по-широк кръг потребители“, посочва кметът Терзиев в доклада си и допълва, че към настоящия момент на територията на Столична община няма разкрита социална услуга, осигуряваща специализирана грижа за хората c редки болести. 

„С цел повишаване разбирането, информираността в обществото и подобряване живота на хората c редки болести, които преминават през нелеки медицински и социални препятствия при сблъсъка с рядката диагноза, се обуславя необходимостта от разкриването на услугата Център за социална рехабилитация и интеграция (c приоритет редки болести)“, заявява кметът Терзиев. 

Повишаването на качеството на живот на около 150 000 семейства, живеещи на територията на Столична община и предоставянето на необходимата подкрепа на хората c редки болести може да се случи чрез създаването на специализирани социални услуги с висока експертиза, които предлагат координиране на здравните, социални и образователни потребности на засегнатите. С разкриването на социалната услуга ще се даде шанс за по-качествен и пълноценен живот за хората c редки болести и техните семейства, пише БТА.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
434 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини