Главчев приветства дипломатическите служители за Деня на дипломатическата служба и 145-годишнината от нейното основаване

  • 22 юли 2024 20:17

  • 381
  • 3
Главчев приветства дипломатическите служители за Деня на дипломатическата служба и 145-годишнината от нейното основаване
© МВнР

Министър-председателят и министър на външните работи Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в приветства дипломатическите служители по време на традиционния прием по повод Деня на българската дипломатическа служба – 19 юли, и 145-годишнината от основаването ѝ, който се състоя днес в Резиденция „Бояна“, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

„Дипломатическата ни служба със своята мрежа от над 100 задгранични представителства и постоянни мисии пред международни организации, повече от 90 почетни консули по света, с достойнство отстоява интересите и авторитета на България на международната сцена“, подчерта външният министър. Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в акцентира, че като служебен министър-председател и министър на външните работи, приоритет за него е осигуряването на стабилна и устойчива изпълнителна власт, която успешно да води България чрез предвидимост, откритост и последователност във външната политика и в съгласие с европейския и евроатлантическия път на страната.  

Премиерът Главчев ще отговаря на въпроси на граждани на страницата на МС във Фейсбук

„Не мога да не отбележа, че една от основните задачи, с които се справихме, бе провеждането на честни и прозрачни избори в чужбина. С удовлетворение мога да кажа, че вотът зад граница, въпреки трудностите, които трябваше да преодоляваме, премина нормално и без нарушения. Изказвам още веднъж специална благодарност на всички служители на МВнР, на другите ведомства и на българските общности в чужбина, които направиха това възможно“, посочи министър-председателят. 

„Оценявам високо Вашия труд и Ви благодаря за професионализма и полаганите усилия. Признателен съм, че възприемате работата си като дълг и призвание, а не като формално служебно задължение“, допълни външният министър, като благодари и на международните партньори и акредитираните посланици у нас. 

В заключение премиерът заяви, че трябва да продължат да бъдат отстоявани националните ни интереси, съчетани с европейските и евроатлантическите ценности, както и да бъдат защитавани правата и интересите на нашите сънародници. 

На събитието присъстваха президентът на Р България Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, Негово Светейшество българският патриарх Данаил, министри, народни представителства, членове на дипломатическия корпус, служители на МВнР, журналисти, общественици и гости.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
381 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.07.22 | 22:28

3
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman
Какво

2024.07.22 | 21:46

2
слабоумие се излъчва от лицето на този мошеник

2024.07.22 | 20:25

1
ЗА 145 ГОДИНИ СЪЩЕСТВУВАНЕ УСПЕХИТЕ ИМ СА БЛИЗО ДО НУЛА. ОСОБЕНО СЛЕД 9ТИ 45 ГОДИНА.

Добави коментар

Водещи новини