Политологът Светлин Тачев: Всички в парламента са виновни, за да няма правителство

  • 22 юли 2024 17:44

  • 606
  • 4
Политологът Светлин Тачев: Всички в парламента са виновни, за да няма правителство
© NOVA NEWS

"Продължаваме промяната - Демократична България" получиха изненадващо втория мандат. Те не искаха да съставят правителство, но не искаха и да покажат пред избирателите си, че не искат да понесат отговорност. Затова избраха този вариант с отсрочката, който беше ясно, че няма как да се случи. За мен в това НС няма никакъв шанс да се сформира редовен кабинет. Всички партии пазят силите си за новите избори и не искат да участват в управление. 

Това каза в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS политологът Светлин Тачев, който коментира политическата ситуация у нас. 

Акад. Денков получи и върна мандата на президента: Ще очакваме по-силна обществена подкрепа

"Президентът има две опции за третия мандат. Първата е да го даде на БСП и така да затопли отношенията с партията, която го издигна за президент. Втората опция е да го даде на "Има такъв народ", които единствено говорят за реализация на третия мандат и смятат, че могат да реализират задачата редовен кабинет. Пак ще повторя, че чисто математически може да се състави правителство, но реално това няма да се случи, защото партиите не искат да управляват. Те са наясно, че идват избори. Това показват и пиар акциите в местата, засегнати от пожарите. В 50-ото Народно събрание са виновни всички, за да няма правителство. Мен най-много ме притеснява засилващата се умора от спиралата от избори. Ще започната да се търсят най-различни алтернативи, с които можем да си счупим демокрацията", прогнозира той.  

Байдън се отказва от президентската надпревара в САЩ

"В САЩ станахме свидетели на безпрецедентна ситуация, защото Джо Байдън се отказа буквално 3-4 месеца преди президентските избори. Камала Харис влиза в една предизвестена битка. Има много препятствия пред нея и тепърва ще видим дали тя ще се справи с тях, все пак времето е много малко. Отделно от това Доналд Тръмп засили позициите си след опита за покушение. За мен Демократическата партия е в доста по-неизгодна позиция. В САЩ проблемът е, че липсват млади политически лидери. Явно и там проблемът с липсата на кадри е голям", коментира Светлин Тачев отказването на Джо Байдън от президентската надпревара в САЩ. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
606 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.07.22 | 20:14

3
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman

2024.07.22 | 20:27

4
И без твоите отвари за луд секс, ще те излупам яко, та ще ме запомниш.

2024.07.22 | 19:42

2
О колко жалко
ТОВА Е ФАКТ, МЪДРА ПОЛИТИКА

2024.07.22 | 19:38

1
Политологът Светлин Тачев: Всички в парламента са виновни, за да няма правителство ВРАЧОЛОГЪТ СВЕТЛИН ТАЧЕВ сложи всички в един параментарен кюп, като им приписа вина. ДА, АМ НЕ! ГЕРБ-СДС предложиха кабинет с чисто сърце, не срещна подкрепа от ДБ и ИТН и ето прозорливостта им. доведоха държавата до ТУПИК! Всички партии освен ГЕРБ-СДС и ДПС са несъстоятелни да сформират кабинет, защото им липсва ментален капацитет на политици. И КАЗВАМ НЕЩО МНОГО ВАЖНО: ДПС съзнателно като мъдреци се " разцепиха" бутафорно, за да отиде мандата в ПП-ДБ. Ето я мъдростта. Ако мандата беше отишъл в ДПС, щеше да избухне буря, КАК български мюсюлмани да ни управляват, и без това комунистическите недорасли внуци дебютанти политици се опитват да внушават че са Евроатлантици. Те са ЕВРО в офшорките, те са за паричните потоци без пресъхване от митниците и размножаване на пуделите които носят пачки кеш. Прозрете истината! ЧИСТИТЕ ПАРТИИ В ПАРЛАМЕНТА СА: ГЕРБ-СДС, ДПС, останалото е шарлатания МРЪСНА ДУМА!

Добави коментар

Водещи новини