Гвоздейков: Изграждането на буферни паркинги ще реши проблемите с опашките от камиони по границите

  • 19 юли 2024 13:06

  • 373
  • 0
Гвоздейков: Изграждането на буферни паркинги ще реши проблемите с опашките от камиони по границите
© Bulfoto

Изграждането на буферни паркинги ще реши проблемите с опашките от камиони по границите, каза от парламентарната трибуна служебният министър на транспорта и съобщенията Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника.

Според него, ако има такива съоръжения, трафикът ще бъде регулиран и няма да се стига до струпване.

Дори влизането в Шенген по суша няма да реши този проблем. Пропускливостта на граничния пункт на Дунав мост при Видин  е между 40 и 50 камиона на час, каза още Гвоздейков. Според него е възможно да се мисли за законодателна инициатива, а държавата сериозно трябва да поеме ангажимента за изграждането на подобни паркинги в страната.

Гвоздейков отговори на въпрос от депутата Димо Дренчев, който заяви, че момчета "в черни дрехи" принуждават камиони да паркират на частен паркинг до Дунав мост край Видин, като българските плащали по 15 лева, а чуждите - по 15 евро.

Депутатите ще изслушат служебния премиер и служебния министър на отбраната

В отговор на друг въпрос, свързан с пътуването с влак между Пловдив и Асеновград, както и в направление към Хасково и Свиленград, Гвоздейков каза, че заради ремонти на гара Пловдив се налага прекъсване на част от жп трасетата. За част от пътуващите е създаден временен перон, за който министърът заяви, че е разпоредил изграждането на по-добри условия на чакащите.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
373 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини