Председателят на СОС с два доклада за определяне на временно и. д. кметове на „Оборище“ и „Илинден"

  • 19 юли 2024 12:06

  • 443
  • 1
Председателят на СОС с два доклада за определяне на временно и. д. кметове на „Оборище“ и „Илинден"
© Булфото (архив)

Внесох два доклада до Столичен общински съвет (СОС) за определяне на временно изпълняващи длъжността кметове на районите „Оборище“ и „Илинден“. Това съобщи председателят на СОС Цветомир Петров в профила си във Фейкбук. Докладите на председателя предстои да бъдат разгледани от съвета на предстоящото заседание, което ще се състои на 25 юли. В дневния ред, качен на сайта на Столична община, са включени 111 доклада, както и четири питания. 

Петров посочва, че причината за внесените доклади е прекратените правомощия на двамата районни кметове от Общинската избирателна комисия (ОИК). В момента и Георги Кузмов - кмет на район Оборище, и Емил Бранчевски - кмет на район „Илинден" водят дела, за да докажат, че основанията за прекратяването на техните правомощия от страна на ОИК са неоснователни, обясни Петров и посочи, че искрено вярва, че правото ще бъде на страната на справедливостта и решението на съда ще бъде в тяхна полза.

"Спаси София": ВАС не е потвърдил окончателно отстраняването на кмета на Илинден

Председателят на СОС изрази надежда, че съвсем скоро Кузмов и Бранчевски отново ще се върнат начело на районните администрации, но дотогава техни заместници временно ще изпълняват функцията на кметове, така че „да гарантираме, че активната работа в районите „Оборище“ и „Илинден“ ще продължи“.

В докладите на председателя се посочва още, че е възможно създалата се ситуация да създаде рискове за безпроблемното функциониране на администрацията в районите „Оборище“ и "Илинден". Столичният общински съвет трябва да вземе решение, с което да определи временно изпълняващ длъжността кмет на район „Оборище“ и "Илинден", до приключване на съдебните производства с влязло в сила решение или до спиране на предварителното изпълнение на решението на ОИК-Столична, с което се прекратяват пълномощията на двамата кметове, се посочва още в доклада. 

Софийската ОИК прекрати правомощията на кмета на район "Илинден" Емил Бранчевски на 21 юни. Ситуацията е същата и за район “Оборище”, където ОИК също прекрати правомощията на кмета Георги Кузмов.  

Последвайте канала на

Радина Лазарова
443 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.19 | 13:30

1
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman

Добави коментар

Водещи новини