Андрей Чорбанов, ИТН: Логичният и рационалният отговор е, че отиваме на избори

  • 14 юли 2024 09:53

  • 906
  • 3
Андрей Чорбанов, ИТН: Логичният и рационалният отговор е, че отиваме на избори
© Bulphoto/архив

Третият мандат отива в партии, които не са класирани първи или втори. Те нямат електоралната подкрепа, за да реализират сами каквото и да било и задължително трябва да е консенсусно. Първият и вторият се падат по дефиниция на спечелилите, а третият мандат е друга възможност - това коментира в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ заместник-председателят на Народното събрание и депутат от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" проф. Андрей Чорбанов.

Той отново каза, че от ИТН са готови на разговор за реализирането на втория мандат от ПП-ДБ: "Нямаме представа какво обаче ще бъде предложено, кои хора ще бъдат предложени, кои ще бъдат лицата за реализация. Технически по-скоро давам надежда. За математика е още рано да се каже без да се знае кой как ще бъде възприет, защото има хора, които биха били по-консенсусни като личности и такива, които категорично не са."

Логичният, рационалният отговор обаче е, че отиваме на избори, а романтичния е, че ще успеем да се преборим и да направим някакъв консенсус, категоричен е Чорбанов.

Ако се стигне до третия мандат и той бъде връчен на тях, Андрей Чорбанов каза, че от ИТН ще разчитат на здравия разум на другите партии и поясни:

"Да се направи консенсус, в който да бъдат избрани експерти, здравно отдалечени. Пълно е с хора професионалисти в своята работа. Но истината е, че често те бягат от заемането на длъжности, които са видими под прожекторите, заради всички негативи, които се формират в последствие. Именно затова не смятаме, че думата експерт е празна и техническа. Правителството е политическо в лицето на мандатоносителя и на тези, които го подкрепят и те си носят политическата отговорност."

Депутатите няма да се тестват за наркотици, питат се обаче кой си пие хапчетата, евродепутат пък бил минал цялата Менделеева таблица

Последвайте канала на

Десислава Станева
906 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.07.14 | 10:02

1
Не селски, отивате си по родните места. Вече сте група чалгари със затихващи функции. Повече няма да видите парламент от вътре. Продажни говноядни паразити.
Вв

2024.07.14 | 10:02

2
Голям политик голямо чудо ! Ненормалник

2024.07.14 | 10:40

3
Абе, хyi сплeskan, кво ти стана с ваксината за ковид бе? И не, повече вие парламент няма да видите

Добави коментар

Водещи новини