Журналистът Пламена Игнатова: Каква е истината, която Пеевски казва, че знаят само с Доган? Или това е пушката, която ще гръмне в края на пиесата?

  • 12 юли 2024 21:34

  • 4193
  • 1
Журналистът Пламена Игнатова: Каква е истината, която Пеевски казва, че знаят само с Доган? Или това е пушката, която ще гръмне в края на пиесата?
© БНТ

В задачата се пита, считано от кога е този мутренски подход, и какви твърдения стоят зад това, къде е Прокуратурата? Каква е ролята на служебното правителство в целия този процес? Каква е истината, която Пеевски казва, че знаят само с Доган или това е пушката, която ще гръмне в края на пиесата? Тези въпроси зададе в интервю за "Панорама" журналистът Пламена Игнатова. 

"На говорещите хора може да се помогне. Говорещи помежду си хора не виждаме вече в n-ти пореден парламент. Все още не виждаме развитие, не знаем дали някой ще напуска партията, или ще основава нова", коментира тя процесите в ДПС. 

Д-р Илко Семерджиев озадачен от думите за колективност на Доган: Той винаги е взимал решения еднолично

Игнатова анализира и шансовете за правителство. "Те минават първо през разбирателство в обединението ПП и ДБ. Второ - математико-идеологически минават през разговор с ГЕРБ. ПП-ДБ трябва да признаят, че ГЕРБ е първа политическа сила и имат някакви права, евентуално да подпишат споразумение. Ако приемат подкрепа от групата на Доган, трябва да обяснят кое ДПС е по-малкото зло. Ако е с "Възраждане", трябва да обяснят защо и да си калкулират със 100 000 гласа по-малко. ИТН свали първото правителство на Петков. От ПП чуваме самохвалството, че са успели да направят на два пъти правителство в трудни времена, а всички останали са неможачи".

Журналистът Асен Генов: Един човек не може да е гарант за етническия мир - в случая - Доган

"Налице е скрито политическо злорадство. Всеки друг политик, който каже, че е дълбоко натъжен от проблемите в ДПС, ви лъже най-безобразно. Големият разговор за политика явно няма да се чуе в този парламент. Накъде отиваме като държава? Случващото се не е разговор за развитието на страната", каза политическият анализатор Георги Харизанов. 

"Всеки вижда процесите на разпад. Това двувластие не можеше да не гръмне. Почетният председател Доган не е изтърпял нито един председател. Всеки път се случва едно и също, но този път се случи по-бързо. Какъв ще е резултатът за българската политика е нещо, за което в момента всички гадаем", коментира журналистът Тони Николов.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
4193 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
СКАПАНО СОРОСОИДНО НПО

2024.07.12 | 22:17

1
Проучване на НАТО: "Данните за 2024 г. с показани и по страни. В България само 5% от анкетираните вярват напълно на разказите на нашите медии за войната в Украйна. Със същия процент в тази категория са и Северна Македония, Словакия, Словения, Италия. Още по-недоверчиви са Унгария - 4% и Гърция - 3%. Онези, които "до известна степен" вярват на медиите за тази война, у нас са 23%. Толкова са и в Унгария. В Гърция са 21%. В Словения и Италия са съответно 24% и 28%."

Добави коментар

Водещи новини