Божанов: Малко вероятно е да има мнозинство за техническо правителство, разбирам притесненията на ПП

  • 08 юли 2024 18:29

  • 533
  • 1
Божанов: Малко вероятно е да има мнозинство за техническо правителство, разбирам притесненията на ПП
© Булфото (архив)

Разбирам притесненията на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" (ПП), тъй като действително изглежда малко вероятно, предвид заявките на останалите партии, такова мнозинство да е възможно.

Това коментира Божидар БожановБожидар БожановБожидар Божанов е ИТ експерт и предприемач, основател на компания за информационна сигурност. Има от „Да, България“ пред журналисти. Националният съвет на партията се събира тази вечер в централата на политическата сила в София, за да обсъди идеята на партньора си в "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ – ДСБ, за „технически кабинет с третия мандат, ако бъде връчен на "Продължаваме промяната-Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от". 

ДСБ с предложение към ПП-ДБ: Да поискаме третия мандат и да съставим технически кабинет

След заседание на Изпълнителния съвет на ДСБ през уикенда, от партията излязоха с идеята за „технически кабинет“ с третия мандат“. Предлагаме на партньорите си от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (ПП-ДБ) да обсъдим и приемем механизъм за излизане от настоящата политическа криза. Считаме, че такава възможност е да поискаме третия мандат, който да бъде разглеждан като “национален”, се посочва в резолюцията на Изпълнителния съвет на партия „Демократи за силна България“, цитирана от пресцентъра на формацията. Създадено с третия мандат управление под формата на „технически кабинет“ трябва да гарантира европейския демократичен, правов и антикорупционен ред, и съхраняването на парламентарната република, се посочва в документа.

Ще обсъдим дали е възможна, какви са рисковете – от една страна, пред страната, от друга – да не успеем да го реализираме и той да не постигне своите цели, обясни депутатът. Но добави, че ако има мнозинство, което може да демонтира модела на Пеевски, трябва да бъде обсъдено. Не предпоставяме партиите, които биха участвали или не, доколкото виждаме заявката на БСП е за максимално широка подкрепа, добави Божанов, цитиран от БТА. И беше категоричен, че вратата за преговори при втория мандат е затворена за тях. Според Божанов такова евентуално правителство би имало кратък живот. 

ПП: Не виждаме условия за формиране на проевропейско, антикорупционно правителство и потвърждаваме, че ще бъдем конструктивна опозиция

Припомянме, в неделя Националният съвет на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“, част от коалицията ПП-ДБ   реши, че в  50-ото Народно събрание не виждат условия за формиране на проевропейско, антикорупционно правителство и потвърждават,  че ще бъдат конструктивна опозиция. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
533 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.08 | 19:55

1
Това и най-простите го разбраха за разлика от примитивните и щедро платените евроатлантически агитатори (блогери, журналисти и академични „звезди“) каканижещи по големите български национални медии само за „полезните идиоти“, които са постоянен брой и вече не се „размножават“ ментално. Но все още са неприлично и срамно много за нас българите. Това е причината у нас най-шумните политици-евроатлантици, които пищят и крещят по всички национални медии, да губят електорална тежест. Това особено ясно ще си проличи на предсрочните избори през есента.

Добави коментар

Водещи новини