Цветлин Йовчев (бивш шеф на ДАНС): Ако от ДПС съумеят да овладеят трусовете в партията, тя ще се стабилизира

  • 06 юли 2024 21:05

  • 3544
  • 7
Цветлин Йовчев (бивш шеф на ДАНС): Ако от ДПС съумеят да овладеят трусовете в партията, тя ще се стабилизира
© Булфото (архив)

"Това, което крие най-големи рискове за сигурността на страната и за бъдещето на обществото, е състоянието на политическата система", това коментира бившият председател на ДАНС Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

"В тази криза има три аспекта, които могат да генерират сериозни заплахи. Първото нещо е, че има проблем в легитимността. Доверието в парламента е под 10%. Това показва, че народните избранници нямат общественото доверие, за да проведат необходимите реформи. Вторият аспект е свързан с радикализацията с политическата ни система. Когато основните политически субекти в парламента задават граници, става абсолютно невъзможно да се постигне нормална конфигурация. Третото нещо е способностите на политическата ни система да даде това управление, което е необходимо за обществото, каза още той.


По негови думите, ако от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с съумеят да овладеят трусовете в партията, тя ще се стабилизира.

„Вредата вече е нанесена. Самият факт, че има напрежение вътре, че няма един монолитен политически субект, който да има предвидимо поведение, когато това нещо липсва, силата и възможността за въздействие върху процесите на съответната политическа партия, падат”, добави Йовчев.

Джевдет Чакъров: Трябва да се върнем към нормалността

Бившият председател на ДАНС обясни, че пътят оттук нататък, е да има сериозна трансформация в политическите партии.

„Една такава реформа може да се извърши бавно и постепенно, както и с по-бързо действия. Рисковете при ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с са, че все още има група от български граждани с турски етнически произход, при определени процеси биха могли да се почувстват отново изключени от обществения живот и това нещо ще доведе до своите рискове”, добави Йовчев.

ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с винаги е била доста силно йерархично действаща структура. Това, което ръководството „спусне” като позиция, то бива изпълнявано”, смята Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола.

Според него „Величие” е еманация на състоянието на политическата система у нас. „Политическите партии трябва малко по-малко да започнат да се отрезвяват и да слушат какво им казва българският народ”, заяви Йовчев.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3544 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.07.07 | 05:35

7
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!
Чичо

2024.07.06 | 22:48

6
Явно по негово време ДАНС добре следила ситуацията в ДПС. Сигурно и в другите партии също.
Емѝ...бум бум в анала- МЍРОСЛАВ ИБАНИЯ КАТИЛА

2024.07.06 | 21:59

5
❤️Здравейте) Казвам се Мирослав Блажев, на 48 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки с други мъже) Моля, оценете снимките ми на ➤ X21.FUN
DIMITAR i Iordanka Markovo

2024.07.06 | 21:53

4
RABOTA na Stochna gara Plovdiv
Katia lachkova katolik

2024.07.06 | 21:49

3
45 g beshe Todor Jivkov na vlast a nie pravihme Sirene Dunavia
Katia lachkova katolik

2024.07.06 | 21:48

2
45 g beshe Todor Jivkov na vlast a nie pravihme Sirene Dunavia
ПСИХО ЛАЙНЯРА ИБАН ОЛИГОФРЕН КАТИЛА

2024.07.06 | 21:28

1
ДА НАПОМНИМ ЧЕ, КАТИЛА Е БЕЗОБИДЕН БЕЗРАБОТЕН ПСИХИЧНО БОЛЕН ИЗРОД ЛЕЖАЛ В ЛУДНИЦАТА И ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР. ПАНДИЗЧИИТЕ СА СЕ ГАВРИЛИ СЕКСУАЛНО С ПСИХИЧНО БОЛНИЯ ИЗРОД.

Добави коментар

Водещи новини