Мая Димитрова(БСП): Не сме заявили, че желаем да ни бъде даден третият мандат от президента

  • 03 юли 2024 20:01

  • 597
  • 0
Мая Димитрова(БСП): Не сме заявили, че желаем да ни бъде даден третият мандат от президента
©

"Като парламентарна група и като партия не сме заявили, че желаем да ни бъде даден третият мандат от президента. Това заяви в "Още от деня" Мая Димитрова - депутат от "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България".

„Като парламентарна група и като партия не сме заявили, че желаем да ни бъде даден третият мандат от президента, но има конституционна процедура и ако президентът прецени и реши, че мандатът трябва да бъде даден на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, съответно ще направим всичко възможно да проведем разговор с всички. На всички ни е ясно, че държавата ни има нужда от правителство. Но то не трябва да бъде политическо, а експертно правителство, което да защитава националния интерес", каза Димитрова в ефира на БНТ.

Попитана дали някой вече е разговарял с БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за евентуална подкрепа за следващ мандат, тя отговори: Не. Към настоящият момент няма водени никакви разговори с БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, нито като партия, нито като парламентарна група.

По темата дали за БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е има неприемливи партньори, Димитрова каза: Това, което мога да кажа е, че имаме национални органи на партията - това е Националният съвет. След като имаме мандат от Националния съвет за мандат за преговори, тогава ние като парламентарна група ще се отзовем на разговори, както с Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната", така и с останали политически партии, които получат евентуално мандата.

По отношение на партньорите, ние изразихме становището си, че ние не подкрепяме правителство, предложено от ГЕРБ, нито от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Имаме решение да не подкрепяме първия и втория мандат, ако бъде даден на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с", каза още тя.

След 3-часови горещи дебати, обиди и нападки-проектокабинетът "Желязков" не мина, 14 депутати от ДПС гласуваха "против"

Последвайте канала на

Валери Зайцев
597 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини