Главчев: Свършихме си работата като служебно правителство

  • 03 юли 2024 10:23

  • 451
  • 6
Главчев: Свършихме си работата като служебно правителство
© БНТ

Свършихме си работата, за която бяхме избрани като служебен кабинет. Можем да не се срамуваме от това, което правихме от близо три месеца. Това каза в началото на днешното правителствено заседание служебният премиер Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в.

Основната ни задача беше организирането на честни и прозрачни избори и това се случи, както всички видяха. Не е имало никакви скандали сигурно за първи път, откакто се провеждат избори, заяви Главчев.

Казахме, че ще следваме избрания път от България от много правителства преди нас – правим и това – 20 години сме челен на НАТО, всички казват, че сме надежден и лоялен партньор. От 3 г. по-малко сме член на Европейския съюз – и там всички знаят, че стоим много добре, посочи той.

Премиерът Главчев: Заел съм се с работа, която върша, до такава степен, че да мога да я предам възможно най-скоро

Казахме, че ще решаваме възникналите проблеми на българските граждани. Имаше спекулации, че едва ли не имаме интерес да даваме разрешително за една болница, ние така раздвижихме Националната детска болница, че вече е съкратен срокът наполовина за разчистването на терена, плана, който ЕЦБ ще даде как да протича нататък строителството също е съкратен и се очаква до началото на 2025 г. да започне строителството. Отпуснахме средства за медицинския хеликоптер, за да бъде дооборудван с кувьоз, с оборудване за планинско спасяване. 11% са вдигнати пенсиите - и там имаше доста сериозни спекулации. Осигурихме диверсификацията за зареждане със свежо ядрено гориво в АЕЦ "Козлодуй". Предприехме мерки за изграждане на вертикалния газов коридор. В образованието имаше проблем с възнагражденията и го решихме, в земеделието отпуснахме т.нар. украинска помощ, закона за еврото сме внесли в Народното събрание за последващо приемане. Поставихме въпрос на Европейския съвет миналата седмица, че кандидат членките трябва да спазват всички ангажименти, които сме поели. Става въпрос за Северна Македония. Към нашата позиция се включи и Гърция. Колегите в Постоянното представителство казаха, че не си спомнят друг такъв случай - Гърция да се присъедини към наша позиция. Работихме много и по пътищата. Всички са си свършили работата много добре, коментира служебният премиер.

Има една сентенция - ако има два пътя, избери по-трудния. Ние това правихме, каза още Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
451 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Пунта Мара

2024.07.03 | 11:58

6
А,какво стана със "Сребърница" и СЛУЖБИТЕ????!!!

2024.07.03 | 11:53

5
Работи ли шести блок в Козлодуй?
Dimitar

2024.07.03 | 11:41

4
Rachkov Griechenland
потрес!

2024.07.03 | 10:46

3
Правилно казва Главанака - най-грозната и противна персона, заставала някога начело на изпълнителната власт в България! Били "си свършили работата"! Ами, свършихте я, Главанако! Изпълнихте всичко, което ви заповяда СИКаджийската мутра от Банкя и сарайския милиардер! Назначихте на възлови постове техни хора, раздадохте на когото трябва милиони, абе, свършихте си работата! В такъв случай, заминавайте на оня свят, тук вече нямате работа!
Анонимен

2024.07.03 | 10:36

2
Вижте му лицето не знае къде се намира
Анонимен

2024.07.03 | 10:35

1
Народа ще каже не се хвалете

Добави коментар

Водещи новини