Премиерът Главчев: Заел съм се с работа, която върша, до такава степен, че да мога да я предам възможно най-скоро

  • 03 юли 2024 09:39

  • 368
  • 1
Премиерът Главчев: Заел съм се с работа, която върша, до такава степен, че да мога да я предам възможно най-скоро
© Булфото

Като съм се заел с някаква работа, я върша, и то я върша до степен такава, че да мога да я предам възможно най-скоро. Това заяви на влизане в Народното събрание служебният премиер Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в в отговор на въпрос дали е готов да предаде властта на редовно правителство.

Днес от 13:00 ч. се очаква парламентът да гласува проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на

Главчев за проектокабинета на ГЕРБ: Ако зависеше от мен, щях да предложа всичките служебни министри

Попитан дали има "лимит лично за себе си, който сте си поставил да стоите начело на управлението", ако няма редовно правителство, Главчев отговори: "Лимита го поставя законодателството".

„Не искам да звуча бенефисно, защото още нищо не се знае, но искам да отчета, че съгласно конституционните разпоредби си свършихме работата. Мисля, че можем да не се срамуваме от направеното през тези 3 месеца. Основната ни задача беше организирането на честни и прозрачни избори. Не е имало скандали сигурно за пръв път откакто се провеждат избори“, каза Главчев, предава бТВ.

„Има една сентенция – „ако има два пътя, избери по-трудния“, ние мисля, че горе-долу това правихме, но така или иначе 7 от нас получиха признание. Те ще бъдат и в следващото правителство ако има, аз лично бих взел всичките“, каза той.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
368 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Анонимен

2024.07.03 | 10:21

1
Ти си за пъдене

Добави коментар

Водещи новини