Коя е Людмила Петкова, кандидатът за министър на финансите в проектокабинета на ГЕРБ – СДС

  • 01 юли 2024 10:13

  • 1188
  • 4
Коя е Людмила Петкова, кандидатът за министър на финансите в проектокабинета на ГЕРБ – СДС
© Булфото (архив)

Людмила ПетковаЛюдмила ПетковаЛюдмила Петкова е назначена за вицепремиер и министър на финансите в служебния кабинет с е кандидатът за министър на финансите в проектокабинета на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия вСДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на с кандидат за премиер Росен Желязков.

Людмила ПетковаЛюдмила ПетковаЛюдмила Петкова е назначена за вицепремиер и министър на финансите в служебния кабинет с е служебен вицепремиер и министър на финансите в служебното правителство с премиер Димитър Главчев.

Петкова е магистър e по икономика и управление на търговията от Университета за национално и световно стопанство в София, сочи справка на сайта на Министерството на финансите. Има специализации по Международни счетоводни стандарти от Института за следдипломна квалификация към УНСС и по Европейско право и административни практики от Нов български университет. В продължение на 15 години работи в Националната агенция за приходите, като заема различни експертни и управленски длъжности, включително заместник-директор и директор на ТД „Големи данъкоплатци и осигурители” и “Средни данъкоплатци и осигурители” – София.

ГЕРБ-СДС предложи Росен Желязков за премиер. Той върна изпълнен мандата

От април 2010 г. е директор на дирекция „Данъчна политика“ в Министерството на финансите. През 2013 – 2014 г., септември – декември 2021 г. и август 2022 – юни 2023 заема поста заместник-министър на финансите с ресор бюджет, данъци, Националната агенция за приходите, Агенция “Митници” и Дирекция “Данъчна политика“ в МФ.

Два пъти е член на Надзорния съвет на НЗОК, а в периода 2013 – 2014 г. е и негов председател. Има дългогодишен международен опит, свързан с дейността на работните групи и комитети към Европейската комисия, Съвета на Европейския съюз и Комитета по фискални въпроси на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1188 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Аз съм прост като Бочко

2024.07.02 | 02:05

4
ТАЗИ ЖЕНА Е ОБИКОЛИЛА ПОЧТИ ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ В БЪЛГАРИЯ СВЪРЗАНИ С ФИНАНСИТЕ БЕЗ БАНКИ, ЗАСТРАХОВАНЕ И ИНВЕСТИЦИОННИ ФОНДОВЕ! ХУБАВАТА НОВИНА Е, ЧЕ НЕ Е КАЛИНКА, ЛОШАТА Е, ЧЕ Е С.УХАР-СЧЕТОВОДИТЕЛ И НЯМА САНТИМЕНТИ КЪМ БЪЛГАРИТЕ!
Емѝ...

2024.07.02 | 01:58

3
Духам само на люляка истински. Обичам го. Това че, циганите от Ловешкия затвор ми пълнят анала със сперма, няма никакво значение.
ййй

2024.07.01 | 11:11

2
Коя ли? Ами баббата дето оправя леглото на тююфлека и слага пачките в чекмеджето

2024.07.01 | 11:05

1
Мнозина имат хеморама и със сигурност се борят с нея, аз също се борих, докато не опитах лекарството, което ме излекува за 3 седмици, лекарят беше шокиран. Съветвам всички това лекарство, които имат такъв проблем, Ето го ----> do.my/roctonic

Добави коментар

Водещи новини