Божанов (ПП-ДБ): ГЕРБ събори работещо правителство и сега търси подкрепа от нас, няма как да се случи

  • 27 юни 2024 17:23

  • 1079
  • 29
Божанов (ПП-ДБ): ГЕРБ събори работещо правителство и сега търси подкрепа от нас, няма как да се случи
© БТВ

Днешният случай с Андрей Гюров показва защо искахме максимално бързо да се приемат правилата за избор на ново ръководство на антикорупционната комисия - настоящото ръководство не е избрано спрямо целта, с която сме създали КПК. ГЕРБ бавиха тези правила и това беше показателно за последните месеци от съвместното ни управление. 

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Божидар БожановБожидар БожановБожидар Божанов е ИТ експерт и предприемач, основател на компания за информационна сигурност. Има, който коментира последните политически събития в страната.  

КПК: Андрей Гюров е бил в управата на две дружества с нестопанска цел, когато отива в БНБ

"Нашето управление беше с ГЕРБ, когато обаче влезеш в кабинета на Борисов и видиш там Пеевски, разбираш, че последният взима решенията. За мен правителството "Денков" направи много неща. Слушахме Борисов, че трябва само една сграда да измаже и влизаме в Шенген. Кабинетът "Денков" измаза тази сграда, приеха се промените в Конституцията, които в частта си за съдебната реформа, са важни и не са оспорени от никой. Не сме обсъждали още третият мандат, защото той е кризисен. Важни са първият и вторият мандат. Само преди няколко месеца имаше редовно правителство и ГЕРБ и ДПС го събориха. ГЕРБ ни пратиха на избори при работещо правителство. Да, можеше да има промени в правителството, защото имаше неработещи министри, но всичко можеше да се договори. Сега на ГЕРБ им идва от този акъл, който идва после, и пак искат да управляваме заедно. Няма как да се случи това. Кабинетът "Денков" падна заради съдебната реформа. Сега никой не иска да управлява. Борисов също не иска да управлява, защото е наясно, че ще управлява Пеевски чрез задкулисието и владееното на службите", добави Божанов.  

Божанов с послание към Борисов: Сега ГЕРБ и Пеевски да намерят начин да управляват

"Разговорите за избирателната система само маскират разговорите за основния проблем, който имаме, а той е съдебната система. Докато не се реформира съдебната система задкулисието ще продължи да управлява. И да променим избирателната система, ще отложим за малко проблемите. Виждате, че в момента Пеевски е много силен и удря където и който си поиска, включително и вътре в ДПС. Това беше причината да искаме реформи в съдебната система, службите и регулаторите. Единият проблем на коалицията ПП-ДБ е, че допуснахме Пеевски толкова близко до властта. Реално ГЕРБ "донесоха" Пеевски, но отстрани изглеждаше, че ние се колаборираме с него. Друга грешка е липсата на комуникация с нашите избиратели, които си помислиха, че имаме нещо общо с Пеевски", завърши Божидар БожановБожидар БожановБожидар Божанов е ИТ експерт и предприемач, основател на компания за информационна сигурност. Има

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1079 29

Свързани новини

Коментари 29

Добави коментар
Петър

2024.06.28 | 11:06

29
Както винаги, само празни приказки от ДБ
АзТи

2024.06.28 | 09:06

28
Какво работещо правителство като инфлацията при вас стана 30% и ни завъртяхте 20 милярда дълг. Да изчезвате некадърници, че вкарахте държавата в такъв филм, че няма оправяне.

2024.06.27 | 22:33

27
Долен лъжец и педерас

2024.06.27 | 22:19

26
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

2024.06.27 | 21:53

24
ПП-ДБ СА ЕДИНСТВЕНИТЕ ПАТРИОТИ БЪЛГАРСКИ
Ха, ха, ха

2024.06.27 | 21:54

25
НА ЗАПЛАТА ОТ АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР.
баба гицка

2024.06.27 | 21:53

23
Духам само на люляка с любов. Това че, цигани пълнят анала ми със сперма няма никакво.

2024.06.27 | 21:11

21
НАТО Е ОКУПАТОР И УБИЕЦ НА НАРОДИ И ЦИВИЛИЗАЦИИ - КОРПОРАЦИЯ ОТ ФИРМИ НА САЩ И ЗАПАДНИЯ ВПК които СА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ ГРУПИРОВКИ в ДЪРЖАВИТЕ ОТ ЗАПАДА! ТЕ ЩЕ ВКАРАТ И СОБСТВЕНИТЕ СИ НАРОДИ КОИТО МРАЗЯТ ВЪВ ВСЯКА ВОЙНА КОЯТО ПРОВОКИРАТ ЧРЕЗ ГРУПИРОВКАТА НАТО! ДАНО ДА ОСЪЗНАВАТЕ ВЕЧЕ, ЧЕ НАТО САЩ НЕ ОХРАНЯВА НИКОГО, А ЧЛЕНОВЕТЕ НА НАТО САЩ ВОЮВАТ ПО ПРИНУДА С ПОСОЧЕНИТЕ ЗА ВРАГОВЕТЕ ОТ САЩ. САЩ СПИРАТ ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПОРЪЧКИТЕ ЗА ПОРЪЧАНО И ПЛАТЕНО ОРЪЖИЕ ЗА ВСИЧКИ, КОИТО НЕ ПРЕДОСТАВЯТ НАЛИЧНОТО СИ ПЛАТЕНО И СОБСТВЕНО ВЪОРЪЖЕНИЕ НА УКРАЙНА БЕЗВЪЗМЕЗДНО И НЕ УМРАТ В УКРАЙНА ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА ВПК НА САЩ. Е БАССИ ЗАЩИТАТА КОЯТО ПОЛУЧАВАТ ДЪРЖАВИТЕ В НАТО ОТ САЩ. ТАКА НЕ СМЕ СЕ РАЗБИРАЛИ ЗА ЧЛЕНСТВО В НАТО! ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО ВЕДНАГА И НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ, ИМАЙТЕ ДОСТОЙНСТВО! ДА ИЗГОНИМ САЩ БАЗИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ, КАКТО ГИ ГОНЯТ ОТ АФРИКА, МАЛА АЗИЯ И АЗИЯ!

2024.06.27 | 21:52

22
ТОЧНО ТАКА!!!
баба гицка

2024.06.27 | 20:52

20
ГЛУПОСТИ, с лицемери и партията на пудела не се работи
Мими,

2024.06.27 | 20:49

19
момчета уж сте интелигентни ама лъжете като цигани, хората не са толкова глупави колкото ги мислите
браво на младежа

2024.06.27 | 19:46

13
обясни всичко просто, ясно и разбираемо, не като тиквените молитви.

2024.06.27 | 20:48

18
Шарлатан

Добави коментар

Водещи новини