Ще помагаме на Виетнам да пази паметниците си на културата

  • 04 септември 2012 11:46

  • 534
  • 0
Ще помагаме на Виетнам да пази паметниците си на културата
©

Виетнам разчита на българския министър на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко, за да разкрие богатството на своето културно наследство, част от което е записано в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Това каза днес при срещата си с министър Рашидов заместник министър-председателят на Социалистическа република Виетнам Нгуен Тхиен Нян, съобщиха от Министерството на културата.

Вицепремиерът е на посещение в България. Той очаква и логистична помощ от Регионалния център на ЮНЕСКО за опазване на нематериалното културно наследство, който бе отворен преди месеци в София. Нгуен Тхиен Нян поздрави Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко за европейските проекти на Министерството на културата, с които се разкрива безценното културно наследство на България. Виетнамската делегация е силно впечатлена от проекта за Ларгото в София и изграждането на голям подземен археологически музей. Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко получи и поздравления за петгодишното споразумение на България с Лувъра.

Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко и Нгуен Тхиен Нян обсъдиха и възможности за активизиране на културното сътрудничество между двете страни. Предстои подписване на нова Програма за сътрудничество в областта на културата за следващите четири години. Дни на българската култура ще има във Виетнам. Виетнамски археолози са готови да се възползват от ценния български опит в разкриването и реставрацията на културното наследство. Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко получи официална покана да посети Виетнам през 2013 година.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
534 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини