Приветствие на министър Глушков по случай Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец

  • 23 юни 2024 09:38

  • 218
  • 1
Приветствие на министър Глушков по случай Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец
© Novini.bg/ Canva

Приветствие на министър Глушков по случай Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец.

За мен е чест да Ви поздравя по повод Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец!

"Може да има смъртни случаи": Париж се готви за най-топлите Олимпийски игри

На тази дата преди 128 години в парижката Сорбона се ражда и официализира идеята за възстановяването на древните олимпиади в съвременния им вариант. Днес отново си припомняме важната роля на спорта в съвременното общество и ценностите на Олимпизма,  които притежават огромния потенциал да обединяват човечеството и да изразяват естествения стремеж на всеки спортист към върхови постижения и феърплей.

България има своята богата олимпийска история, водеща началото си от 1896 г., когато страната ни е сред 14-те участнички в първите съвременни олимпийски игри в Атина. Поздравявам нашите спортисти и техните треньори, донесли медали и слава на страната ни и развявали гордо националния трибагреник на най-големия спортен форум през годините. Вие сте пример за младото поколение родни спортисти и лицето на България пред света.

Остава само месец до началото на Игрите в Париж. Малко, но достатъчно време за финалната подготовка на нашите атлети, които ще се състезават във френската столица. Сигурен съм, че всички Вие сте мотивирани и ще се представите достойно за традициите на българския спорт на олимпийски игри.

Пожелавам на всички родни спортисти, треньори и ръководители здраве и постигане на начертаните цели! Сигурен съм, че ни чакат много радостни мигове с Вашите спортни постижения в бъдеще!

Георги ГлушковГеорги ГлушковГеорги Глушков е назначен за служебен министър на младежта и спорта в кабинета,

МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА

Последвайте канала на

Радина Лазарова
218 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.23 | 12:37

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини