ПП-София се обявява против искането за увеличение на цената на водата с над 22%

  • 19 юни 2024 13:37

  • 421
  • 2
ПП-София се обявява против искането за увеличение на цената на водата с над 22%
© Novini.bg/ Canva

Исканото от „Софийска вода“ поскъпване на водата с над 22% или 3,60 лв. за кубик от следващия месец и близо 4 лв./кубик за следващата година е в ущърб на софиянци и цели единствено по-високи печалби за концесионера на „Софийска вода“.

С политическата подкрепа на ГЕРБ, бившия председател на СОС Георги Георгиев и подписа на г-жа Фандъкова бе одобрен бизнес план на „Софийска вода“, който предвижда двойно по-висока норма на възвръщаемост спрямо тази на другите големи ВиК оператори.

Сега решението за увеличението е в ръцете на Комисията за енергийно и водно регулиране.

Предстои поскъпване на водата в София

Очакваме КЕВР да действа независимо и да наложи разумен таван на нормата на възвръщаемост като вземе под внимание само реалните разходи и възможните инвестиции на заявителя, и нивата на инфлация, която е отчетливо под 3%.

Групата на ПП в СОС ще продължи да настоява и работи за прозрачност и контрол на инвестициите във ВиК инфраструктурата на столицата и за прекратяване на всички практики от миналото, когато вместо за гражданите на София са се взимали решения в полза на партийни или корпоративни интереси.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
421 2

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.19 | 14:38

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
Умномислещ

2024.06.19 | 16:01

2
Артисти,нали вие управлявате София.НЕКАДЪРНИЦИ.

Добави коментар

Водещи новини