Проф. Коларова, политолог: Няма нищо договорено

  • 19 юни 2024 09:25

  • 385
  • 2
Проф. Коларова, политолог: Няма нищо договорено
©

В тази ситуация, с това съотношение на парламентарните мандати няма нищо договорено. Това мнение изрази пред БНР политологът проф. Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски, преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Тя е категорична, че все още няма договорка и всички партии действат по инерция от изборите.

"Борисов твърде много се страхуваше от протести и твърде много се влияеше от корпоративни интереси. Новите партии след 2020 г. твърде много считат, че протестът е зад тях и твърде много се съобразяват с техни симпатизанти, които имат по-видимо присъствие в социалните медии. Това са две патологии в българската политика", отчита политологът.

В продължение на месеци, дори години по неадекватен начин се интерпретират нагласите, желанията и очакванията на избирателите. Политиците твърде много се съобразяват с предпочитанията на една малка, ограничена група от хора, която обаче има много силно влияние. Дали то се изразява чрез мрежи за корупционно влияние или чрез публично присъствие, няма значение, смята Коларова.

"Не мога да си обясня това поведение на българските политици, 6 поредни избора", подчерта проф. Коларова. По думите ѝ, последните 4 избора са "абсолютно ирационални".

В момента времето работи за ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, подчерта тя.

"Служебното правителство, каквото е, не работи за президента, не работи и за някакъв вид опозиция на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Ако не може да се постигне работеща формула, колкото по-бързи са следващите избори, толкова по-добре за ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в."

ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и ИТН няма да се наемат да сформират мнозинство при тази стратегия на останалите партии, посочи проф. Коларова.

Разговор за кабинет: Срещата между ГЕРБ и ИТН започна

"ИТН въобще не искат да бъдат наричани "златен пръст".

"Простодушната представа на Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, че ще излязат в опозиция, на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е по същия начин, на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" и "ВеличиеВеличие„Величие“ е националистическа политическа партия в България, учредена през" – че оттук нататък ще растат, защото ругаят останалите, няма да сработят. Ако имаме много бързи избори, тяхното присъствие ще бъде унизително по-малко, отколкото е в момента", направи прогноза политологът в предаването "Преди всички".

Печелившата позиция на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с не е да е говорител на всички останали партии и непрекъснато да ги измества, отбеляза проф. Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
385 2

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.19 | 11:34

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
шиши гусито

2024.06.19 | 10:06

1
как да има като са слуги на циганите

Добави коментар

Водещи новини