Адвокат Велислав Величков: И да има кабинет, ще е плод на компромиси, сделки и безпринципни договорки

  • 18 юни 2024 20:26

  • 1647
  • 4
Адвокат Велислав Величков: И да има кабинет, ще е плод на компромиси, сделки и безпринципни договорки
© Bulphoto (архив)

"Сравнително нова е в политиката Рая Назарян. Една добра ученичка на Десислава Атанасова, но не съм запомнил с нещо отличаващо се като правна експертиза нейните участия в Правната комисия или в пленарната зала, не съм убеден и в организационните и административните ѝ качества. Тя досега не е заемала ръководен пост в парламента, или в парламентарната група. Ще видим, явно това е личният избор на Бойко Борисов", заяви адвокатът Велислав Величков в "Денят ON AIR".

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 899

Съставянето на нов кабинет не означава, че той ще е траен, наложително е да се избере председател на НС, на мнение е Величков.

"Ще е фалстарт за Народното събрание, ако утре отново не бъде избран председател. Този филм вече сме го гледали и беше трагикомедия. Не мисля, че могат да си правят тестове с подобно нещо. И да имаме кабинет, той ще е нетраен плод на невероятни компромиси, сделки и безпринципни договорки. Става въпрос винаги за едни пари и едно влияние, когато няма идеологически сходства между тези, които съставляват едно мнозинство зад определено правителство", допълни експертът от инициативата "Правосъдие за всеки"  за Bulgaria ON AIR.

Борисов: Към днешна дата съставяне на правителство не е възможно, няма да има управление само на ГЕРБ и ДПС

Неясно е бъдещето на коалицията ПП-ДБ след оставката на Христо Иванов и липсата на други политически фигури от групата, категоричен е адвокатът.

"Това е достойно като акт и нормално при тази много тежка загуба на коалицията ПП-ДБ. Когато ти липсва целия лидерски отбор, кой ще взима решенията, как групата на "Демократична България" ще сформира своите политики и как ще ги изпълнява, е много интересен въпрос. Без Христо Иванов и Атанас Славов значително спада правната експертиза", коментира гостът.

По негови думи при промяна на текстовете в основния закон, ще трябва да участват от всички партии.

"Ако се стигне до отваряне на Конституцията, всички ще се чувстват задължени да участват в новата редакция на текстовете. Ако Конституционният съд даде едни указания в мотивите и трябва да се съобразят с тях, тези, които са стояли зад проекта, ще бъдат морално и политически ангажирани да участват при написването и на новите текстове. Възможно е да се съберат 160 гласа при евентуално негативно за промените решение на КС", добави Величков.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1647 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.06.18 | 22:53

3
80години след ВСВ БЪЛГАРСКИТЕ УПРАВНИЦИ ОТНОВО са на страната на ТЪМНАТА СТРАНА ЗАПАДА, опитващи се да ИЗКАРАТ чрез медиите БНТ, БТВ, НОВА онези преди 1944г., че са били на СВЕТЛАТА СТРАНА и България е била ВИСОКО РАЗВИТ РАЙ. И ДНЕШНИТЕ и онези ХИТЛЕРИСТИТЕ са ЧОВЕКОМАЗЦИ И НЯМАТ РАЗЛИКА!

2024.06.18 | 23:08

4
КАТИЛА ПАК СИ СЕ НАС,РАЛ, ШУШОМИГО ПРОСТА!

2024.06.18 | 22:31

2
За ГЕРБ са гласували само 5% самите Гербери на изборите. 85% коригирани протоколи, изкривена активност от 20% на 32%. Само 100 000 гласа реални, всичко друго е фалш.

2024.06.18 | 21:25

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини