Емил Радев: ЕНП ще поиска ревизия на забраната за двигателите с вътрешно горене

  • 18 юни 2024 09:01

  • 289
  • 3
Емил Радев: ЕНП ще поиска ревизия на забраната за двигателите с вътрешно горене
©

За сериозен завой в политиките и регулациите, които предвижда Зелената сделка на ЕС, информира евродепутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в/ЕНП Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014). „Предстои Европейската народна партия да поиска ревизия на забраната за двигатели с вътрешно горене. Тя трябва да отпадне“, категоричен бе българският евродепутат, като припомни за плановете забраната да стане факт от 2035 г. „Въпросът дори не е дали ще се купуват електрическите автомобили, а какво следва, като се купят, ако липсва достатъчно инфраструктура за зареждането им или се претоварва електрическата мрежа“, уточни Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014). Той изтъкна, че следващите месеци ще бъдат решаващи за преразглеждането на Зелената сделка и прогнозира, че ще се направят крачки назад и по други теми в областта на законодателството за климата, които засягат енергетиката и селското стопанство.

Относно ролята на Европейската народна партия в новия Европарламент Радев увери, че като първа политическа сила тя ще сформира новото мнозинство. „Групата на социалистите вече потвърди, че ще се включи, както и че ще подкрепи водещия ни кандидат за председател на Европейската комисия Урсула фон дел Лайен. Очаквам това да направят и либералите. Ако се присъединят и европейските консерватори, ще имаме солидно мнозинство“, коментира евродепутатът пред членове на организацията на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в във варненския район „Приморски“. Той допълни, че очаква до седмица групата на ЕНП да се увеличи още, а Роберта МецолаРоберта МецолаРоберта Мецола е роден на 18 януари 1979 г., в Сейнт Джулианс, Малта. Тя е третата жена да бъде преизбрана за председател на Европейския парламент на първата сесия в средата на следващия месец.

„Много се надявам, че България ще има редовно правителство не с хоризонт няколко месеца, а няколко години, защото пред нас има редица въпроси, които трябва да се решават, като членството в еврозоната и сухопътния Шенген, ангажиментите към земеделието и др. От следващия кабинет зависи дали най-после ще се отпуши работата по плана за възстановяване и европейските програми. През последните години евросредствата буквално стоят и чакат, вместо да стигнат до гражданите, до бизнеса, до общините“, заяви Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) и добави, че докато други държави вече са инвестирали парите по плана, у нас са използвани малко над 3% от отпуснатите ни 10 млрд. лв.

„Чака ни много работа. Хората изискват да се намери формула за стабилно правителство, което да възстанови авторитета на България“, категоричен бе евродепутатът и изказа личната си благодарност към структурите на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, които са работили сърцато за победата на изборите за националния и Европейския парламент. „Получихме доверие, но по-важното е, че всички сме наясно, че доверието на гражданите трябва да се отстоява всекидневно“, заключи Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014).

Последвайте канала на

Десислава Станева
289 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Снежко Снежев

2024.06.19 | 14:01

3
Помиярино, до вчера го давахте "зелено", заедно с другите лайновози в брюкселския сбирщайн, а днес вече сте... на заден ход... що тъй:)))?!?
МИС СОЧНО ДУПЕ

2024.06.19 | 11:55

2
аз ще си изградя колектор и ще си зареждам електричката от него,за да не гръмне АЕЦ-а от свръх натоварване.
007

2024.06.18 | 11:01

1
Аз не искам те да искат нищо такова! Този смотан гербкомунист какво прави във ЕНП?

Добави коментар

Водещи новини