Илияна Йотова: Голямата тема за развитието на еврозоната отсъстваше на евроизборите

  • 17 юни 2024 10:58

  • 285
  • 5
Илияна Йотова: Голямата тема за развитието на еврозоната отсъстваше на евроизборите
© Novini.bg

Тази година изборите за Европейски парламент бяха различни – войната в Украйна, Зелената сделка и миграцията изместиха голямата тема за развитието на еврозоната. Темата беше неглижирана и това се виждаше с просто око, когато човек следеше кампаниите в различните държави-членки. Това заяви вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , при откриването на международната конференция „Бъдещето на еврото и бъдещето на България в еврозоната”.

Тя припомни, че в кампанията за евроизборите преди пет години темата за развитието на еврозоната е била една от водещите.

Йотова: Без Шенген и Еврозоната членството ни в ЕС е непълно

За България е ясно – въпросът за еврото беше изцяло пречупен през националната политика и разделен на два лагера, имаше повече лозунги и по-малко анализи за или против еврото. България трябва да бъде сред ядрото от държави в ЕС, да има своето равноправно място сред страните с единна валута и активно да участва със свои идеи и предложения за развитието на общата парична политика, още повече че вече четири години сме в Банковия съюз, допълни вицепрезидентът.

„Продължават кризи и глобални конфликти, които разклащат стабилността на икономиката и създават все по-голяма несигурност. От години се говори, че са необходими реформи, които да стабилизират еврото и да засилят ролята му на световно ниво, за да бъде ЕС конкурент на другите световни сили”, каза още Йотова.

Цялото встъпително слово на вицепрезидента Йотова може да чуете във видеото:

Последвайте канала на

Владимир Василев
285 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.06.17 | 12:48

5
Конференцията в Швейцария всъщност ПОТВЪРДИ планът на Путин за СИГУРНОСТ В ЕВРОПА И СВЕТА за ЕДИНСТВЕНИЯ ПРАВИЛЕН, спиране на Войните и Геноцида на НАТО срещу Славянските Държави, започнал 1989г. с Икономическо Поглъщане и Преминал във Военен през 2022г. в Украйна! ДА ПОДКРЕПИМ ПУТИН и Да не допуснем Втора Славянска държава да бъде Разрушена от НАТО в плановете му за господство над Славяните Русия, Източна Европа и Балканите!

2024.06.17 | 12:33

4
ВЕЛИЧИЕ Е СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!

2024.06.17 | 12:32

3
Слава на Президента Радев!!!!!!

2024.06.17 | 12:30

2
Долна комунистка, червена и в червата! Затова е лишена и от грам човещина! Ама то пък, да говориш за "човещина" на правоверен комунист е смешно и жалко, нали?! Кремълска слугиня, дето помилва убийци и крадци на стотици милиони!
ЕВРЕЙСКАТА ЗОНА ЕВРОПА

2024.06.17 | 11:54

1
СТАВА МАСОВО ГРОБИЩЕ

Добави коментар

Водещи новини