Атанас Зафиров: В последните дни Нинова взе странни и учудващи решения, пример е това за Калоян Методиев

  • 15 юни 2024 18:19

  • 2569
  • 2
Атанас Зафиров: В последните дни Нинова взе странни и учудващи решения, пример е това за Калоян Методиев
© Nova News

Корнелия Нинова взе странни решения в последните дни. Намирам ги за учудващи. Калоян Методиев е бил включен в листата с еднолично решение, без да е взето предвид становището на Изпълнителното бюро. Беше груба политическа грешка, което даде отражение на резултатите. Това заяви временният председател на БСП Атанас Зафиров в студиото на "Офанзива с Любо Огнянов".

Той пое поста след почти единодушно решение на Националния съвет на партията след подадената оставка от страна на Корнелия Нинова.

БСП няма да подкрепят правителство, не искат Калоян Методиев в парламентарната си група

Според него, Нинова е "провела опит за заседание на коалиционния съвет, в който е нямало кворум и е бил нелегитимен". "Аз също не съм присъствал, не е ясно как се е провел. Решението Свиленски да бъде председател на ПГ не е легитимно. Ще обсъдим такъв да бъде Борислав Гуцанов. Няколко часа след като получиха SMS, че заседанието на Националния съвет ще бъде на 15 юни, дойде и нов - че ще бъде на 23-ти. Не беше ясно защо това се случи", обясни той.

Зафиров припомни, че е работил рамо до рамо в ръководството на БСП. "Имахме успехи, но допуснахме и грешки с Нинова. Резултатите от изборите бяха катастрофални, а тя пое отговорност. Сега вървим по установената процедура. В следващите месеци ще дадем точна оценка за работата на досегашното ръководство. Всички резултати са лоши, трябва да проведем обмислен избор за нов председател. Преврат няма, а само нормални партийни процедури", допълни той.

Зафиров отговори на въпроса дали смята да се кандидатира за председател с думите, че "в момента това не е на дневен ред".

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2569 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.15 | 19:31

2
В канала завинаги

2024.06.15 | 18:38

1
Да, няма излъчване.

Добави коментар

Водещи новини