Премиерът Димитър Главчев заминава за Швейцария и Брюксел

  • 14 юни 2024 17:30

  • 321
  • 4
Премиерът Димитър Главчев заминава за Швейцария и Брюксел
© Булфото архив

Министър-председателят Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в ще участва в Първата среща на върха за мир в Украйна на 15 и 16 юни, която ще се проведе в швейцарския курорт Бюргенщок.

Форумът, организиран от Швейцария и Украйна, се очаква да постави рамка за бъдещи мирни преговори с Русия, както и да определи ясна пътна карта на основата Устава на ООН, международното право и принципи на „Формулата за мир“ на президента Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога. България участва в четири от съответните работни групи на инициативата – по „Продоволствена сигурност“, „Енергийна сигурност“ и „Възстановяване на справедливостта“, и като съпредседател по „Екологична сигурност“, заедно с Германия и Финландия.

Основните фокуси на Срещата се очаква да бъдат формиране на общо разбиране и консолидиране на единен подход сред възможно най-много държави, осигуряване на платформа за дискусии на високо равнище относно рамката на бъдещ мирен процес за Украйна, като за първи път ще се обсъди на най-високо политическо ниво как Русия може да бъде включена в него.

Премиерът Главчев в Берлин: България ще има конкретен принос за възстановяването на Украйна

След визитата в Швейцария премиерът Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в заминава за Брюксел, където на 17 юни, понеделник, ще участва в неформалната среща на лидерите на Европейския съюз. На нея държавните и правителствените ръководители ще обсъдят институционални въпроси след провелите се избори за Европейски парламент.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
321 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.06.14 | 18:24

4
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
Ерика

2024.06.14 | 18:08

3
Много добър политик,разумен и народен човек.
Ivan

2024.06.14 | 18:07

2
Зеленски вече не е президент.

2024.06.14 | 17:42

1
И какво ще прави там ще му нареждат и той ще клати голямата си кратуна в съгласие без мнение

Добави коментар

Водещи новини