Зам.-министър Павлов: Българска служба за акредитация е важна част от инфраструктурата по качество на българската икономика

  • 14 юни 2024 14:54

  • 245
  • 1
Зам.-министър Павлов: Българска служба за акредитация е важна част от инфраструктурата по качество на българската икономика
© Министерство на икономиката и индустрията

Заместник-министърът на икономиката и индустрията Николай Павлов участва в Информационно събитие, с което Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ отбеляза професионалния си празник и Световния ден на акредитацията. „ИА „Българската служба за акредитация е съществена и важна част от инфраструктурата по качество на българската икономика повече от четвърт век“, отбеляза в приветствието си зам.-министърът, цитиран от пресцентъра на ресорното министерство.

Той определи като решаваща ролята на Агенцията за намирането на ефикасни решения на новите предизвикателства на киберсигурността, на надежден и компетентен пазител, който да отговори на всички нужди на бизнеса, обществото и правителството.

Зам.-министър Павлов акцентира върху резултатите от дейността на Агенцията в последните 4 години - над 2500 одитни оценки, над 600 акредитирани органа, над 10 милиона лева от такси по акредитация, внесени в държавния бюджет. Данните са доказателство, че с благодарение на висококвалифицирания си екип, Българската служба за акредитация гарантира високо равнище на всички области, свързани с акредитацията.

Министър Николов: Стимулираме инвестиции във високотехнологични производства

Той цитира темата на тазгодишния Световен ден на акредитацията “Акредитацията: Владеем утрешния ден и оформяме бъдещето“, и изрази увереността си, че БСА ще продължавате да е основен стълб на устойчивото бъдеще на националната и глобалната икономика за постигане на просперитет и сигурност за бизнеса и цялото общество.

По време на събитието зам.-ректорът на УНСС проф. д-р Милена Димитрова представи резултатите и предизвикателствата от изпълнението на стартиралата в тази година съвместна магистърска програма между УНСС и ИА БСА „Акредитация и оценка на съответствието“. Поздравления към екипа на ИА БСА отправиха президентите на Световния акредитационен форум д-р Емануеле Рива, на Световната организация за акредитация на лаборатории Етти Фелър, на Европейската организация за акредитация Маурийн Лоджи, представители на акредитационната общност у нас.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
245 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.14 | 15:47

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини