Социологът Юрий Асланов: Ако се провали първият мандат, вторият и третият са обречени. Борисов не е в комфортно положение

  • 13 юни 2024 18:47

  • 1409
  • 4
Социологът Юрий Асланов: Ако се провали първият мандат, вторият и третият са обречени. Борисов не е в комфортно положение
© Кадър: БНТ

Изненада няма. Ако се провали първият мандат, вторият и третият са обречени. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г не е в особено комфортно положение. Той не би приел публична подкрепа от ДПС, защото в обществото има натрупани предразсъдъци. Това е тема, по която обществото е поставило категорична оценка. Това заяви социологът Юрий Асланов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 902

„Ако имаше по-висока избирателна активност нямаше да има седем партии в парламента, а и относителният дял на ДПС щеше да е по-малък. Не мисля, че проблемът е само във факта, че ДПС е нежелан коалиционен партньор, а и в ниския дял подкрепа, който получи ПП, а и в дефицита от 150 000 гласа, който ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в регистрира. Докато нямаше 7-ма политическа сила, съотношенията бяха различни“, посочи политологът проф. Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски.

Тя даде вариант за успешна управленска формула - коалиция на малцинството, който да отвори вратите за по-широка подкрепа.

Явор Сидеров: В тезата на Борисов за бъдещо правителство има противоречие

„Това е реалността и разпределението на гласовете и всички трябва да се съобразят с това. Днес Борисов каза, че ако има кабинет, той няма да е с него като министър-председател. Има едно стереотипно отношение към ДПС, но зад нея стоят 300 000 глава, които я легитимират“, отбеляза политическият анализатор проф. Росен Стоянов.

Възможно е да се състави кабинет с министър-председател Росен Желязков. Подаването на оставка за ЕП от негова страна, е ярък сигнал, добави той.

„ДПС изглежда е незаобиколим фактор, но участие на ДПС означава да се откажеш да търсиш подкрепа от „Възраждане“ и ПП-ДБ. Ние като общество сме в ужасно окаяно състояние, не сме се научили да живеем заедно. На много примитивно ниско ниво го има. Не желаем да общуваме заедно и се разделяме, а политиците изострят това“, заяви Асланов.

„Борисов днес каза нещо важно: „Ако нямаме първи мандат правителство – отиваме на нови избори на есен с песен“, подчерта проф. Стоянов.

Проф. Коларова добави, че каквато и да е подкрепа от БСП ще бъде неприемлива за ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. ДПС устойчиво присъства в управлението, благодарение на това, че управляваше с БСП. Проблемът е лошата кондиция на БСП и дори Нинова да иска да направи БСП фактор, това едва ли е конструктивно. Нинова беше желан партньор, когато Продължаваме промяната (ПП) искаш да се представи за новото ляво. Това всъщност е една протегната ръка към ПП.

„Никой не се радва на кризата в ляво, защото делигитимират и дясното. Не се появиха дългоочакваните леви проекти. БСП се сви много заради всички разцепления и скандали и разедини истинските леви избиратели. Може БСП да последва съдбата на всички посткомунистични партии в Западна Европа или да се роди нещо ново в ляво“, обясни Асланов.

Стоянов бе категоричен, че лявото в България е катастрофирало. „Модерното ляво е младо – социалдемокрацията. В България такова нещо не се появи. Това, че си се пременил не значи, че си модерното ляво. Продължават да летят в облаците и да се изявяват в социалните медии, което не е тяхната среда“, каза още той.

Думата „реванш“ от страна на ПП, показва, че не са си прочели урока. Те върнаха политическия часовник назад, подчерта социологът Юрий Асланов.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1409 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
!!!

2024.06.14 | 01:06

4
Асланов, ПРОБЛЕМА на България се нарича, Бойко Методиев Борисов!!! Колкото и да УВЪРТАШ, ПРОБЛЕМА НЯМА КАК да СКРИЕШ!!!

2024.06.13 | 19:43

3
Време е за НОВА БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ "ЕДИННА БЪЛГАРИЯ" без Лица от последните 35г., която ПУБЛИЧНО НА ГЛАС, ПРЕД ИЗБИРАТЕЛИ ПО НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА, ОЧИ В ОЧИ с избирателите ЗАЯВИ ПРОГРАМАТА СИ ЗАПОЧВАЩА с 3 - три БАЗООБРАЗУВАЩИ ТОЧКИ: 1. ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО! 2. ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС! 3. ЧЛЕНСТВО В ЕВРАЗИЙСКИЯ СЪЮЗ и БРИКС! НА ГЛАС ПРЕД ИЗБИРАТЕЛИ, ОЧИ В ОЧИ, ПРЕДАВАНО ПО ВСИЧКИ МЕДИИ В БЪЛГАРИЯ И ПО-СВЕТА. ЗА ТАКАВА ПАРТИЯ С ТАКАВА ПРОГРАМА НА ГЛАС ЗАЯВЕНА И ПОДПИСАНА ПРЕД СВЕТА ЩЕ ГЛАСУВАМЕ 90% ОТ БЪЛГАРИТЕ НЕГЛАСУВАЩИ! Времето на ЕВРОНАТО СДС - ДПС АНТИРУСКИ метежници от 90-те и подобразните им късни МЕЛЕЗИ ГЕРБ СВЪРШИ! АНТИРУСКИТЕ ПОЛИТИКИ и ПОЛИТИЦИТЕ прокарващи ги трябва да бъдат ИЗМЕТЕНИ! ВРЕМЕНАТА в 2024г. ВЕЧЕ СА ДРУГИ, САМО РУСИЯ, ЕВРАЗИЯ и БРИКС! Изборите го показаха, само 10% от вота е за ЕВРОНАТО, 90% са ПРОТИВ ЕВРОНАТО! САМО РУСИЯ и БРИКС! Австрия, Унгария, Чехия, Словакия, Словения и Сърбия се разграничават от ЕС и НАТО и правят СЪЮЗ партньор на БРИКС!
Анонимен

2024.06.13 | 19:27

1
Най добре с третия всички против герб и дпс
Ti naivem li si

2024.06.13 | 19:39

2
Vsichki osven Vazrajdane sa 1 banda!!!

Добави коментар

Водещи новини