Атанас Запрянов ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните членки на НАТО

  • 13 юни 2024 06:39

  • 524
  • 4
Атанас Запрянов ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните членки на НАТО
© Булфото

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов Атанас Запрянов Атанас Запрянов е назначен за министър на отбраната в служебния кабинет с премиер Димитър ще участва в среща на министрите на отбраната на страните членки на НАТО, която ще се проведе днес и утре в Брюксел, Белгия. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Форумът ще даде възможност за обсъждане на най-важните решения в контекста на подготовката на предстоящата Среща на върха във Вашингтон, САЩ, през юли, свързани основно с усилване на възпиращия и отбранителен потенциал на Алианса и подкрепата за Украйна.

В рамките на срещата ще бъдат разгледани и редица ключови въпроси от дневния ред на НАТО, като изпълнението на новия ангажимент за инвестиции в отбраната (DIP), повишаването на индустриалния отбранителен капацитет и осигуряването на необходимите ресурси за Алианса.

Министър Запрянов се срещна със зам.-министъра на националната отбрана на Турция

В рамките на срещата на министрите на отбраната ще се проведе работно заседание на Съвета НАТО - Украйна на ниво министри на отбраната, на което ще бъдат обсъдени дългосрочната политическа и практическа подкрепа за Украйна. Участниците в срещата ще получат актуална информация за ситуацията на бойното поле и текущите и бъдещи потребности на страната.

Днес служебният министър на отбраната ще участва в редовна среща на Контактната група за предоставяне на отбранителна помощ на Украйна.

На срещата на върха във Вашингтон следващия месец се очаква президентът на САЩ Джо Байдън и съюзниците от НАТО да се споразумеят за нова система за предоставяне на по-предвидима и дългосрочна помощ за сигурност и военно обучение на Украйна.

Последвайте канала на

Калина Христова
524 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
БОТЕВ

2024.06.13 | 08:21

4
Боклук

2024.06.13 | 07:52

3
nie ovikvahme tagarev no tozi bokluk shte izleze po goliama podloga i sluga ot nego.
Анонимен

2024.06.13 | 07:41

2
Този е от лошия човешки материал както казваше няной

2024.06.13 | 07:11

1
„Величие”

Добави коментар

Водещи новини