Илияна Йотова: Политическите решения са обречени на неуспех, ако не се основават на експертизата на професионалистите

  • 12 юни 2024 16:04

  • 407
  • 3
Илияна Йотова: Политическите решения са обречени на неуспех, ако не се основават на експертизата на професионалистите
© Президентство

Политическите решения са кабинетни решения, обречени на неуспех, ако не се основават на експертизата на професионалистите. Със своята работа, със своите анализи вие може да предложите най-добрите решения на съвременните предизвикателства пред развитието на индустрията и икономиката, да предвидите резултатите от всяко решение. С тези думи вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , приветства на тържествена церемония в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ придобилите научни степени и академични длъжности, съобщават от пресслужбата на държавния глава.

В приветствието си Йотова изтъкна, че Минно-геоложкият университет е едно от най-авторитетните висши учебни заведения в България, превърнало се в емблема за качество и истинско висше образование.

„Над 35 хил. студенти са преминали през тези аудитории. Завършилите тук са търсени кадри в България, в Европа, в цял свят“, посочи тя.

Вицепрезидентът: Провадийските солници са били монетният двор на Европа преди 7000 г.

Вицепрезидентът поздрави докторите, докторите на науката, главните асистенти, доцентите и професорите, чиито дипломи връчи, за амбицията и верността към науката.

„Искаме още кадри като вас, които да остават тук и да развиват България, но още не сме създали необходимите условия, за съжаление“, посочи Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Вицепрезидентът изрази своята надежда, че само хора професионалисти ще успеят да се справят с предизвикателствата на днешния динамичен свят.

„Кризите в Европа, които следват една след друга, ясно показаха, че Старият континент много лесно може да изгуби както научната си мисъл, така и икономическата си мощ. Особено кризата с COVID-19 показа, че ако Европа не преосмисли индустриалната си и икономическата си политика, ще става още по-зависима от други страни, най-вече от Азия, защото години наред изнасяше своите производства навън заради евтината работна ръка“, заяви Йотова.

Според нея е необходим сериозен анализ от специалистите, който политиците трябва да чуят, за това с какви земни ресурси разполага всяка европейска държава, включително България със своето богатство на полезни изкопаеми.

„Трябва да се анализира как богатствата, които ни дава земята да бъдат превърнати в суровини, а суровините в производство, така че да няма световни монополисти, а ние също да имаме своята значима роля. Трябва да се реши как най-бързо да бъдат регулирани тези дисбаланси и с какви инструменти“, посочи вицепрезидентът.

 Ректорът на Минно-геоложкия университет проф. д-р инж. Ивайло Копрев благодари на президентската институция за подкрепата и доброто сътрудничество.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
407 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.06.12 | 23:41

3
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

2024.06.12 | 19:39

2
Свиня долна отвратителна
Годжи

2024.06.12 | 16:31

1
Д еб ела,к ому нистическа т рътка

Добави коментар

Водещи новини