Започват съвместни подготовки на български и американски ВВС

  • 10 юни 2024 15:48

  • 615
  • 1
Започват съвместни подготовки на български и американски ВВС
© Getty Images

От 10 до 14 юни 2024 г. Трета авиационна база е домакин на българо-американските съвместни подготовки "Falcon Defender 2024" и "Falcon Responder 2024", съобщиха от Министерството на отбраната. 

За четвърта поредна година български и американски военнослужещи ще преминат обучение и тренировка с участието на инструктори и военнослужещи от Въздушната Национална гвардия на щата Тенеси, САЩ. От българска страна ще вземат участие военнослужещи от авиационните формирования на Военновъздушните сили от Трета авиационна база, 24-а авиационна база, 22-ра авиационна база и 12-а авиационна база.

Формирования за противовъздушна отбрана и военна авиация ще проведат бойни стрелби на Зенитния полигон на ВВС в Шабла

Обмяната на международен опит в предходните години допринесе в значителна степен за развитие на практическите умения и знания на специалистите за изпълнение на стандартни оперативни процедури при реакция на инциденти във и около сгради и зони с контролиран достъп, насочване, ръководство и комуникация за управление на сигурността. Съвместните тренировъчните действия имат и своята конкретна насоченост към подготовката на личния състав за противопожарно осигуряване на самолет F-16, работа със специално противопожарно оборудване, действия при гасене на пожар, оказване на първа помощ на пострадали и аварийно-спасителни дейности.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
615 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.10 | 23:18

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини