Овчаров: Да дадем ролята на кандидат - президент на Данаилов

  • 25 юни 2011 11:43

  • 1224
  • 0
Овчаров: Да дадем ролята на кандидат - президент на Данаилов
© Интернет

"Ролята на кандидат за президент на БСП приляга на един от най-достойните артисти на съвременна България - Стефан Данаилов", каза лидерът на БСП-София пред делегатите на заседанието на Градската конференция на организацията.

Време е вече да освободим президентската институция от излишния властови и политически товар, с който вече 20 години я товарим, и да я върнем към реалните властови и предимно представителни функции, смята той.

Овчаров е убеден, че Данаилов може да я изиграе с достойнство, с уважение към всички българи, с широта и отговорност в интерес на България.

"Стига, разбира се, отговорно и с уважение да подготвим сценария и да му предложим ролята", отбеляза председателят на БСП-София.

Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в благодари на Данаилов за номинацията на Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в за кандидат-президент, но посочи, че не приема постановката, че кадровият потенциал на БСП се свежда до едно име, което трябва да бъде номинирано за всички постове.

Освен това според лидера на Градската организация младостта и борбеността не трябва да са сред водещите критерии при определяне на кандидата за президент, а за кандидат за активна управленска позиция като кмет на София.

Овчаров отбеляза, че преди една година Кадиев е издигнат за кандидат за кмет на столицата и рискът си е струвал.

Кандидатурата на Кадиев вече е разпознаваема, а според социологическите проучвания той е най-конвертируемата лява кандидатура в момента, отбеляза председателят на БСП-София.

Той посочи, че са допуснати пропуски при номинирането на кандидатите за общински съветници. По думите му в желанието си да попаднат в листата "някои другари са разгърнали свои кампании", имало е и "приятелски огън" в интернет.

Овчаров призова това да не се задълбочава, след като на днешната градска конференция бъде подредена листата.

Според него победата на БСП на предстоящите избори е възможна и задължителна, а промяната започва от София.

Последвайте канала на

БТА
1224 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини