Сигнализират ОЛАФ заради съмнения за злоупотреба с европари

  • 02 септември 2012 15:22

  • 1146
  • 1
Сигнализират ОЛАФ заради съмнения за злоупотреба с европари
©

"Ще сигнализираме ОЛАФ във връзка със случая в Министерството на земеделието и храните, където има съмненията за злоупотреба с евросредства на бивши служители", заяви евродепутатът Илияна Йотова пред БНР.

Тя призова и колегите си да сторят същото, ако имат подобни проблеми.

"В четирите комисии, в които работя в ЕП, заявявам най-категорично, че до този момент от страна на българското правителство в нито един от случаите не ми е дадена ясна концепция какви са приоритетите за следващия 5-годишен период на държавата и какви са позициите, които ние като евродепутати трябва да отстояваме. Смешно и жалко е, когато виждаш колегите си от другите страни, които идват на заседания на тези комисии и вече се говори за парите през следващите 5 години с ясна позиция на правителството си, независимо то какъв цвят има, и защитават всеки един цент за страната си. А т.нар. Национална референтна рамка, която правителството ни прие през април, е копи-пейст на старата Референтна рамка, правена от правителството на НДСВ. Ситуацията, в която е българското здравеопазване – да не поискаш определен приоритет за финансиране в тази сфера, това граничи с антисоциална и антинационална политика. Дори в тази ситуация, има още малко време да си седнат в кабинетите и да си направят позициите", коментира Йотова.

"Докладът на ЕК за България трябва да се чете много внимателно", каза тя.

Евродепутатът изказа мнение също така, че ЕК не е предявила еднакъв стандарт към събитията в Унгария и в Румъния. Т

Йотова смята, че Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на ще бъде избран за председател на ПЕС на предстоящия конгрес в края на септември. Засега Станишев е единственият кандидат за поста, но срокът за подаване на кандидатури още не е изтекъл – предложенията се събират до 10 септември.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1146 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Edin Balgarin

2013.10.18 | 17:36

1
Висшата номенклатура, която реди игрите в БСП, реди игрите и в ГЕРБ. И на тия хора дължат местата си и Бойко Борисов и Цветанов, и други… Ще видете, че зад всеки един от това правителство седи някой от отряда „Чавдар”, професор от АОНСУ / някогашната ковачница на партийни кадри/ – Академията за обществени науки и социално управление, или е просто „ удобен”.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини