Радан Кънев за евровота: Ще има вълна вдясно, но няма да е антиевропейска

  • 09 май 2024 08:46

  • 442
  • 4
Радан Кънев за евровота: Ще има вълна вдясно, но няма да е антиевропейска
© Булфото (архив)

Няма европейска държава, в която предизборната кампания за ЕП да е едномесечна – тя е между година и 6 месеца.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 905

Това каза в интервю за БНР евродепутатът Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, който отново е кандидат за Европейския парламент в листата на ПП-ДБ.

"Много хора в България, добре образовани и добре настроени към ЕС, не знаят колко важна законодателна работа върши ЕП – че ти не представляваш България в някакъв митичен Брюксел", коментира евродепутатът в предаването "Преди всички".

Нашите граждани и бизнеси започват да осъзнават, че Брюксел нищо не налага, смята Кънев.

Станаха ясни водачите на листите на ПП-ДБ за изборите 2 в 1

"Европейската политика решава много местни проблеми."

17 евродепутати са средно представителство. България не е малка. Малки са може би манталитетите на някои политици в Брюксел, заяви той.

Имаше поредица от решения, които доведоха до напълно обосновани реакции на гражданите, посочи евродепутатът относно евроскептицизма, предизвикан от политики като Зелената сделка. Насаждането на "обща, проста, черно-бяла картина в общественото мнение" е много опасно, изтъкна евродепутатът.

"Крайните десници, дълбоко разделени и фрагментирани в ЕП, ще останат критично малцинство", направи прогноза Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и.

"Ще има вълна вдясно, но няма да има антиевропейска вълна. Който си прави тази сметка, ще остане много излъган."

По думите му, войната в Украйна е променила стратегически за европейската политика осъзнаването, че Европа е 20 години назад в областта на сигурността и отбраната. България има сериозна, но старомодна отбранителна индустрия, допълни той.

Винаги съм разчитал на личните преференции, особено в тази силна листа на ПП-ДБ, отбеляза в заключение Кънев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
442 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.09 | 09:49

4
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
Ха

2024.05.09 | 09:28

3
Дано тази вълна ви удава мътши гадни не се наядохте
Аква

2024.05.09 | 08:54

2
ДНЕС Е ВЕЛИК ДЕН, БЪЛГАРИЯ! МАШИНАТА НА ФАШИСТКА ГЕРМАНИЯ БЕШЕ ПРЕМАЗАНА ОТ РУСКИЯ ТАНК. НЕКА СЕ ПОКЛОНИМ ПРЕД МИЛИОНИТЕ ЖЕРТВИ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА И ДА ОТДАДЕМ ЧЕСТ НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ И ВСИЧКИ ВОЙНИЦИ, ИЗВОЮВАЛИ МИРА В ЕВРОПА. С ДНЕМ ПОБЕДЬ| ! ПРОСТЕТЕ НИ ЗА СЛЕПОТАТА ДНЕС! Щеше ли да има Европа днес, ако вчера я нямаше победата на СЪВЕТСКАТА АРМИЯ!

2024.05.09 | 08:52

1
Радо ма, балбук, балбук!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини