Ще бъде ли освободен Благовест Георгиев от всички заемани от него постове в СОС?

  • 25 април 2024 07:23

  • 770
  • 1
Ще бъде ли освободен Благовест Георгиев от всички заемани от него постове в СОС?
© Булфото, архив

Столичният общински съвет (СОС) предстои да обсъди освобождаването на Благовест Георгиев от всички заемани от него постове в Съвета, става известно от доклад, публикуван на сайта на Съвета, чието редовно заседание започва днес в 10:00 часа.

Вносители на доклада са председателят на СОС Цветомир Петров, зам.-председателят Бойко Димитров и председателят на групата на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" ("Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и") Борис Бонев.

В момента Георгиев е член на Комисията по транспорт и пътна безопасност към Съвета, както и на комисията за спорта и комисията по архитектура. Той е член и на Съвета за управление на Специализирания общински приватизационен фонд, и на Областния съвет за развитие на Област София.

На 6 април кметът на София Васил Терзиев, председателят на СОС Цветомир Петров, общински съветници поискаха оставката на Благовест Георгиев, след като същия ден от МВР съобщиха за катастрофа в София, при която виновният водач е избягал от местопроизшествието. Сигналът за инцидента е подаден около 21:00 часа предишния ден, припомня БТА. 

Очевидци са съобщили, че минути по-рано на кръстовището на улиците „Драган Цанков“ и „Кирил Видински“ лек автомобил „Ауди“ навлиза в насрещното платно и реализира пътно произшествие с друго превозно средство. Водачът не е спрял и е напуснал мястото на катастрофата. Органите на реда са установили самоличността на 43-годишния водач. Пред тях мъжът е заявил отказ да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества.

Председателят на СОС предлага Благовест Георгиев да бъде освободен от всички заемани от него позиции

В дневния ред на днешното заседание са още доклад за безвъзмездно придобиване от държавата на правото на собственост върху недвижими имоти - стадиони, сгради и други спортни обекти. 

СОС ще обсъди и увеличаване на капитала на две общински болници, както и да им разреши да получат дълготраен материален актив.

В дневния ред е още изграждането на нова детска градина в с. Негован за две яслени и две градински групи.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
770 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:04

1
❤️ Г­о­­­р­­е­­щ­­и­ ­­­м­­о­м­­и­ч­­­е­­­т­а­ ­­в­­­и­­ ­­о­ч­­а­­к­в­а­­т ­­-­­­ X­­1­­8­­­.­­­F­­U­­N

Добави коментар

Водещи новини