Президентът Радев се срещна с премиера на Косово

  • 22 април 2024 17:47

  • 321
  • 3
Президентът Радев се срещна с премиера на Косово
© Пресцентър Президентство

България подкрепя последователно усилията на Република Косово за задълбочаване на интеграцията на страната в европейските структури и международната общност. Това ще допринесе за гарантиране на стабилността и сигурността не само на Западните Балкани, но и в Европа, заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на среща с министър-председателя на Косово Албин Курти, съобщиха от президентския прессекретариат.

По време на разговора Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Албин Курти приветстваха засилването на политическия диалог между България и Косово, включително и на най-високо равнище. Двамата обсъдиха възможностите за задълбочаване двустранното сътрудничество с фокус върху насърчаване на връзките между бизнеса от двете държави. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на изрази удовлетворение, че след визитата у нас на президента на Косово Вьоса Османи-Садриу през 2022 г. и неговото посещение в Прищина през 2023 г. е постигнат напредък по двустранни споразумения в различни сектори от взаимен интерес.

Българският президент приветства ангажимента на косовските власти да бъде предоставен статут на българската общност в Косово. Изключително важно е законово да бъдат закрепени механизми, които да позволят на гражданите в Косово с българско самосъзнание да съхраняват и изразяват своята идентичност, както и да упражняват свободно гражданските си права, заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Президентът Радев: Главчев все още не разбира с какво се е заел като премиер

Европейската интеграция на Косово и провеждането на реформите за укрепване на демократични и модерни институции са важни не само за гражданите на Косово, но те ще дадат и силен положителен сигнал за Западните Балкани, посочи Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. По думите на президента, в контекста на ускоряването на процеса на разширяване на ЕС, Косово не бива да остава на заден план и трябва да бъде мотивиран отчетения от страната напредък.

Премиерът Курти благодари за последователната позиция на България за европейската перспектива на страната, в това число и подкрепата за членство в Съвета на Европа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
321 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 07:12

3
❤️ Г­о­­­р­­е­­­щ­­­и­­ ­м­­о­­­м­и­ч­­е­­­т­а­­ ­­в­­и­ ­­о­­ч­­­а­­­к­­в­­­а­­т ­­-­­ X­­­1­­­8­­.­­­F­­U­N

2024.04.22 | 22:49

2
Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук----> shout.to/ketoex

2024.04.22 | 19:50

1
savsem normalno e kogato si podloga na koziak da se sreshtash sas kravarskite podlogi kato kosovo

Добави коментар

Водещи новини