Стоянов: Бившият директор на ГДБОП Любомир Янев е имал контакт с Мартин Божанов

  • 19 април 2024 16:27

  • 897
  • 2
Стоянов: Бившият директор на ГДБОП Любомир Янев е имал контакт с Мартин Божанов
©

Бившият директор на Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) Любомир Янев и Марин Божанов са имали среща през 2013 година. Това става известно от писмен отговор на служебния министър на вътрешните работи Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните на въпрос от народния представител Ивайло Мирчев, публикуван на сайта на парламента.

Всичко по темата:
Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в съдебната система 287

Стоянов посочва, че това не е основателна причина да се започне конкретна вътрешна проверка.

Служебният министър допълва, че към момента в Дирекция „Вътрешна сигурност“ се извършва комплексна проверка. Една от целите ѝ е да се установят данни за контакти на служители на МВР с Божанов.   

Мартин Божанов, известен с прозвището Нотариуса, беше убит в София на 31 януари, припомня БТА. От прокуратурата влязоха в частен клуб "SS" в столичния квартал “Гео Милев”, свързван с Божанов. По време на обиските бяха иззети компютри и различни материални носители на информация. Прокуратурата проверява дали в клуба са членували магистрати, както дали и защо са ходили там.

Съдия Георги Ушев: Не съм поддържал нито преки, нито опосредствени контакти с Нотариуса

Води се досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати, имотни измами и изпиране на пари. В парламента беше създадена временна парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Божанов. Съдийската и Прокурорската колегии на Висшия съдебен съвет също започнаха да работят по казуса и евентуалната връзка на магистрати с Мартин Божанов.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
897 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 07:20

2
❤️ Г­­о­­­р­е­­щ­­и­ ­м­­­о­­м­­и­­ч­­­е­­т­а­­ ­­­в­­­и­ ­о­­ч­а­­к­в­­а­­т ­­-­­ X­­1­­­8­.­­­F­­U­N

2024.04.19 | 16:33

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим.====> use.my/sman

Добави коментар

Водещи новини