Съдия Георги Ушев: Не съм поддържал нито преки, нито опосредствени контакти с Нотариуса

  • 09 април 2024 19:29

  • 1229
  • 2
Съдия Георги Ушев: Не съм поддържал нито преки, нито опосредствени контакти с Нотариуса
©

„Не съм поддържал нито преки, нито опосредствени контакти с Мартин Божанов”. Това каза съдия Георги Ушев от Софийския апелативен съд пред временната комисията за проверка на факти и обстоятелства на групата около Мартин Божанов. Ушев е бивш председател на Специализирания наказателен съд и Апелативния специализиран наказателен съд.

Всичко по темата:
Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в съдебната система 278

Съдия Ушев увери, че не е посещавал заведение, в което достъпът е с карта, както и не знае за групи за влияние в Специализирания съд и в Апелативния спецсъд, както и че няма нищо общо с групата на Божанов. Частното заведение на Мартин Божанов - Нотариуса се казваше "SS" клуб.

Мартин Нотариуса казал "ужасяващи неща" на Ивайла Бакалова, Алексей Петров посъветвал мъжа ѝ да си плати на СП

По отношение на Веселин Денков и мерките му за неотклонение в специализирания съд Георги Ушев каза, че са проведени 13 дела по искания за изменения на мярката за неотклонение на Денков, но по нито едно от тях не е съдия-докладчик, а по две е бил разпределен да участва в съдебен състав. "Не е редно подсъдими и техни приближени лица да се изказват като последна инстанция за съдебни актове, и то в българския парламен"т, коментира Ушев изслушванията в комисията на Веселин Денков, Ивайла Бакалова и адвоката им Ина Лулчева.

Мартин Божанов - Нотариуса беше убит в София на 31 януари. От прокуратурата влязоха в частен клуб "SS" в столичния квартал “Гео Милев”, свързван с Божанов. По време на обиските са иззети компютри и различни материални носители на информация. Прокуратурата проверява дали в клуба са членували магистрати, както и дали и защо са ходели там. В момента се води досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати, имотни измами и пране на пари. В парламента беше създадена временна парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Божанов. Съдийската и Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет също започнаха да работят по казуса и евентуалната връзка на магистрати с Мартин Божанов.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1229 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Александр

2024.04.16 | 19:16

2
Узнайте возможности инвестирования в золото с потенциальным доходом от 10% в месяц! Присоединяйтесь к нашей безрисковой тестовой программе, которая открывает доступ к выгодным активам и обеспечивает стабильный доход. Начните смело и с уверенностью уже сегодня! Ответьте слово "золото" если вас заинтересовало.
афера.бг

2024.04.09 | 19:33

1
0Т 7 ДО 10 МЛН. ЛВ. НА МЕСЕЦ Е ПРАВЕЛА ОПГ НА КОНТРАБАНДИСТИТЕ, ШЕФ НА МИТНИЦИ, ЖИВКО КОЦЕВ И СИЕ! ГЛАВНИЯТ СЕКРЕТАР НА МВР С ПОКАЗАНИЯ ТЕГЛИ АСЕН ВАСИЛЕВ КЪМ АРЕСТА

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини