Защо синдикатите в МВР поискаха Калин Стоянов да остане министър?

  • 15 април 2024 07:49

  • 1963
  • 4
Защо синдикатите в МВР поискаха Калин Стоянов да остане министър?
© бТВ

Позицията ни Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните да остане и служебен министър беше принципна. На нас като служители ни омръзна от постоянни експерименти, които се правят през половин година. Това заяви Генади Тенев, член на УС на СФСМВР в ефира на БТВ. 

По думите му честата смяна на вътрешния министър влияе негативно на системата.

"В политиката не искаме да се наместваме. Исканията за оставка и назначенията са политически. В момента Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните е човек, който е от кариерата и добре се работи с него. Всеки министър идва с нови идеи, оставя ги наполовина. Нищо позитивно от толкова експеримети", посочи Тенев. 

Главчев обсъжда със синдикатите в МВР кой да им е министър, те държат на Калин Стоянов

Според него действията на бившия секретар на МВР Живко Коцев са силно укорими и нарушват Етичния кодекс. "В един момент се оказва, че Кодекса важи само за редовите служители, но не и за главния секретар. Етичният кодекс и закона за МВР се оказват неприложими за главния секретар защото той е назначение на президента", добави Тенев.

"Познанството на Стефан и Марин Димитрови е проблем за висши ръководители в МВР. Все още не са ясни данните. Самият факт, че се е знаело за подобни контакти и никой не е взел мерки – повдига се въпросът за вътрешния контрол в МВР. Много пъти медии и граждани са повдигали въпроса за кадрите, но важен е и вътрешният контрол. Другият въпрос е, че някой предлага тези хора и застава зад тях. Как, с какви морални ценности и какви са последствията за хората, които ги предлагат?" 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1963 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Немова

2024.04.15 | 09:36

3
Защото и Рашков е като тях , от къде са му тези имоти , които има ?
Da

2024.04.15 | 10:02

4
така е
ПеПерасти гадни, сър

2024.04.15 | 09:20

2
От Фейсбук профила на Делян Добрев 2 август 2022, Кирил Петков: „Научихме си уроците за много кратко време.“ 14 април 2024, Кирил Петков: „Уроците от последните 9 месеца сме научили.“ Три години ги учат тия уроци и все не могат да ги научат. Аз предлагам от тук нататък да си ги учат вкъщи, а не в министерствата.
Емил Колев

2024.04.15 | 08:57

1
А защо Рашков назначи осъждани наркотрафиканти на ръководни постове в гранична полиция?Защо никой не повдига този въпрос?

Добави коментар

Водещи новини