Засегна ли Петя Банкова контрабандните канали и къде сбърка Живко Коцев?

  • 08 април 2024 20:50

  • 8508
  • 9
Засегна ли Петя Банкова контрабандните канали и къде сбърка Живко Коцев?
©

Адвокат Людмил Рангелов, който защитава арестувания шеф на Агенция "Митници" Петя Банкова, заяви пред Bulgaria ON AIR, че обвързването на Банкова със Стефан Димитров от страна на Живко Коцев минава реалните граници.

"Показанията са дадени от човек, който много се е страхувал за себе си и не се е интересувал как вреди на другите, смятайки че защитава себе си. Има други претенденти за контрабандните канали. Г-жа Банкова е искала да затвори тези контрабандни канали и е навредила на определени интереси", обясни той.

"Видях протокола при запознаване със самото дело. След като той стана публично известен, на първо място съм шокиран, че се артикулира в обществото. Няма спор, това е протоколът, в който Живко Коцев дава тези показания, независимо че там е записан като анонимен свидетел. Хора, които са абсолютно длъжни да имат висока хигиена на контакти, просто не я поддържат. Поддържат интензивни контакти с хора, за които знаят, че извършват престъпления. Това е информация, която е дадена от много уплашен човек. Премести се в епицентъра на цялото разследване и коментари в медиите", каза още адв. Рангелов.

Изтече протокол от разпит на Живко Коцев, Прокуратурата умува за обвинение

Бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов коментира в "Денят ON AIR", че визираният протокол може да бъде забит с пирон на стената. 

"Нито едно съдебно производство не може да се опре на такова доказателство. Той не носи в себе си съществена информация. Няма логика в подобни показания. Това дело е голям политически панаир. Бойко Борисов опитва да дразни бившите си коалиционни партньори, нищо повече", заяви гостът.

По думите на Йорданов разпространените снимки също нямат никаква стойност. На базата на снимката с Ангелкова Живко Коцев не би могло да бъде привлечен като обвиняем, отбеляза Йорданов.

"Ако някой, било то и главният прокурор, е заплашвал главния секретар с цел да го накара да подаде оставка, това е престъпление - принуда. Към този момент е много трудно да се определи какво точно е станало и защо. Скандалът е много голям и при такава ситуация най-малкото би трябвало Коцев да излезе в продължителен отпуск", на мнение е бившият шеф на МВР. 

Според него в основата на тази история са изборите. Йорданов предполага, че има опит за максимално снижаване на избирателната активност. 

"Гледаме свинска борба, която е в състояние да отврати хората. Може да стигне до промяна на управляващата конструкция. Някои хора си мислят, че всичко ще тръгне по мед и масло, а то няма да е така", смята бившият шеф на МВР.

Според Рангелов цялата история е в много сгъстен политически контекст. По думите му няма как да излезем от политическия контекст, изцяло продиктуван от конфликтите между бивши и настоящи партньори. 

Акад. Денков сезира прокурор Даниела Талева по случая с Живко Коцев

"И г-н Денков, и г-н Атанасов са били подведени от информацията, която вероятно им е давал Живко Коцев. Не е била необходима потребност г-н Сарафов да оказва натиск върху г-н Коцев, защото той вече е бил толкова компрометиран от старта на операцията по задържането на обвинените по-късно лица, че просто е търсил вариант да остане настрани от двамата, които вече са в ареста. По политическа линия вероятно е оказан натиск върху него да си оттегли оставката", защити позицията си юристът. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8508 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2024.05.25 | 07:53

9
❤️ Г­­о­­­р­­е­­­щ­и­­ ­­­м­о­м­­и­ч­­­е­­­т­а­­ ­­в­­и­­ ­о­ч­­­а­к­­­в­­­а­­­т ­-­­ X­­­1­­­8­­.­­­F­­­U­­N

2024.04.09 | 07:30

8
Все още няма един обесен държавен служител който работи за мафията, докога.

2024.04.08 | 21:48

3
НИКЪДЕ НЕ Е СБЪРКАЛ КОЦЕВ, СБЪРКА КАЛИН СТОЯНОВ. НО НАЙ-МНОГО СБЪРКА БОЙКО БОРИСОВ
Както казва Камен Донев

2024.04.09 | 06:44

7
0ср@н , но на екран!

2024.04.09 | 02:04

6
F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

2024.04.08 | 23:16

5
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca
баба гицка

2024.04.08 | 21:24

2
EКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ НА ПАЧКИТЕ С ПАРИ! „КУЧЕ КАСИЧКА“ – БОЙКО РАШКОВ, ЖИВКО КОЦЕВ С КОНТРАБАНДИСТА СТЕФАН ДИМИТРОВ!
ПеПерасти гадни, сър

2024.04.08 | 22:07

4
Бойко Рашков и Живко Коцев си делкат д.е.б.е.л.и пачки в компанията на контрабандист: Куче с чекмедже, 2024, три години след победата на добрите сили. Сайтът Афера.бг публикува снимки на пачки със стотици хиляди евро, открити в къщата на контрабандиста Стефан Димитров, човек на Паскал, арестуван по акцията на ДАНС и КПКОНПИ заедно с шефката на агенция Митници Петя Банкова. На снимките се вижда Бойко Рашков на маса със същото кученце, главният секретар на МВР Живко Коцев, на когото контрабандиста е звъннал в момента на ареста си, със същото кученце. Има снимка и на камиона с контрабандните цигари откъдето текат пачките, както и много снимки от апартамента на контрабандиста със същото кученце и различни по вид пачки с пари. Снимките са от телефона на контрабандиста и са автентични.

2024.04.08 | 21:11

1
двама ПеПерасти и говнояди.

Добави коментар

Водещи новини