Юлиян Попов подкрепи бъдещия служебен екоминистър Петър Димитров

  • 06 април 2024 11:04

  • 517
  • 2
Юлиян Попов подкрепи бъдещия служебен екоминистър Петър Димитров
© Булфото, архив

"С Петър Димитров ние работим от ден първи много активно. Той ми е първият заместник-министър. Не ми е доверено лице, ние просто работим заедно. Всичко, което свършихме сме го правили заедно, така че според мен няма да има отклонения нито на един градус линията на министерството и нито една секунда забавяне", заяви в "Денят започва с Георги Любенов" министърът на околната среда и водите в оставка Юлиян ПоповЮлиян ПоповЮлиан Попов, министър на околната среда и водите в служебното правителство на Марин Райков от 12.

"Ние сме започнали много неща с бъдещия служебен министър и те ще продължат", убедено добави той.

Юлиян ПоповЮлиян ПоповЮлиан Попов, министър на околната среда и водите в служебното правителство на Марин Райков от 12 направи равносметка за направеното през управленския период като посочи, че работата, която е свършена се равнява дори на два мандата управление.

"Голямото ми постижение по отношение на дюните е, че приехме една методика, която е много сериозна, международно приета и научно обоснована, и ще защити всички дюни. Въобще на дюните няма да може да се строи".

Попов допълни, че екологичното министерство ще продължи да води битка „с група безобразници на „Каваците“, които искат да превземат една част от дюните“ и добави, че те са оценени от методиката и природата, и правото ще победи.

"И в крайна сметка природата и правото ще победи", беше категоричен бившият министър на околната среда и водите в оставка.

Той предупреди къмпингуващите с каравани "въобще да не си помислят хората да ходят с караваните на дюните. Зад дюните - ок".

Юлиян ПоповЮлиян ПоповЮлиан Попов, министър на околната среда и водите в служебното правителство на Марин Райков от 12 се спря и на темата за имотите на Гайтански.

Главчев обяви имената на министрите. Радев: Отиваме на избори 2 в 1 на 9 юни

"Разбира се има общо с екологията, доколкото подобни строежи би трябвало да се премахват. Аз апелирам към много по-радикално събаряне и също трябва в бъдеще националният бюджет да гласува специален фонд за събаряне, защото в България има страшно много за събаряне".

Юлиян ПоповЮлиян ПоповЮлиан Попов, министър на околната среда и водите в служебното правителство на Марин Райков от 12 добави, че когато се касае за нещо, което е незаконно събарянето е най-правилното решение.

Според него природата трябва "да бъде освободена от бетонните гледки".

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
517 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.04.06 | 16:45

2
НАПУСКАНЕТО НА НАТО Е СВЕТЛО БЪДЕЩЕ ЗА БЪЛГАРИЯ!

2024.04.06 | 16:38

1
Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки----> do.my/alkotox

Добави коментар

Водещи новини