От МВР отговориха на ген. Атанасов: С изненада разбираме, че министърът носи отговорност за големия брой недействителни бюлетини

  • 02 април 2024 16:41

  • 2417
  • 3
От МВР отговориха на ген. Атанасов: С изненада разбираме, че министърът носи отговорност за големия брой недействителни бюлетини
© Булфото

Продължават политическите нападки към Министерството на вътрешните работи. Този път откровените неистини се разпространяват от народен представител и съпредседател на политическо обединение.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, служебният кабинет и изборите 2 в 1 814

Това пише в официална позиция на МВР, по повод днешното изказване на депутата от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" ген. Атанас Атанасовген. Атанас АтанасовАтанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров. Публикуваме позицията без редакторска намеса: 

Ген. Атанасов категоричен: Калин Стоянов не трябва да е служебен вътрешен министър

"С изненада разбираме, че МВР и в частност министърът носят отговорност за големия брой недействителни бюлетини. Подобно твърдение е или грубо непознаване на законовите уредби, или умишлено внушение. За пореден път се налага да правим уточнение, че ангажиментите на МВР преди и по време на изборния процес са строго регламентирани. Налице е трайно утвърдена практика за осигуряване на изборния процес, независимо от вида на вота.

Преди всички избори, едно от първите действия е създаване на щаб, който организира, координира и контролира всички охранителни мероприятия, включително оперативното и явно противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите. Този щаб се ръководи не от министъра или член на политическия кабинет, а от висшата професионална фигура, каквато е главният секретар. Безпочвените и голословни нападки, че министерството не е реализирало нито една операция за неутрализиране на купуване на гласове, категорично не отговарят на истината.

Резултатите от вложените усилия са недвусмислени – близо два пъти е нараснал броят на образуваните досъдебни производства, свързани с местните избори през 2023 г., в сравнение с вота през 2019 г. Отчетът бе представен именно от главния секретар на МВР. Разпространените неистини са пореден опит за омаловажаване на труда на хилядите служители на МВР, охранявали изборния процес и вложили усилия в противодействието на купуването на гласове. Труд, който преди, по време и след произвеждане на изборите не бе критикуван от народния представител Атанас Атанасов".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2417 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
може

2024.04.02 | 22:08

3
охранявате бюлетините при извозване
УБИЙТЕ ГАДНИЯ ПЛЪХ

2024.04.02 | 17:40

2
СКАПАНИЯ САЙТ, БЛОКИРАЙТЕ ИБАНИЯ ФОРУМЕН ПЛЪХ МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛКАТА...ГАДНИЯ ДУХАЧ Е САДИСТ И ТЕРОРИСТ..ЛЕЖАЛ В ПСИХИАТРИЯТА НА ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР.

2024.04.02 | 17:03

1
Генералстващия депутат без пагони и ведомство пак си намери удобна дъвка за "разведряване "на политическата обстановка която именно тяхното обединение предизвика.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини