"Възраждане": Тайно изнасят боеприпаси от български бази за Украйна

  • 28 март 2024 10:58

  • 1312
  • 12
© Novini.bg

На брифинг в парламента от "Възрадане" обявиха, че имат информация, че тайно се изнасят боеприпаси от поделения на Българската армия, предаде репортер на Novini.bg.

Става дума за мирновременните и военновременните запаси. Става дума за запасите и резерва. Това е не само личен състав, хората, които могат да бъдат мобилизирани, но и техниката, боеприпасите и оборудването, което могат да бъдат използвани по време на война. В случая с този запас по закон може да се разпореждат Народното събрание, върховният главнокомандващ – президентът, Министерски съвет и Министерство на отбраната, каза депутатът от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" Ивелин Първанов.

При създалата се политическа ситуация през последните седмици, в тази мътна вода, която се появи, някои хора решиха да ловят риба. Определени кръгове, включвам и министър-председателят и министърът на отбраната, явно искат да засвидетелстват своето коленопреклонно отношение към нашите западни партньори и съюзници, които не ни третират като равноправна страна, и се опитват да направят нещо зад гърба на Народното събрание. През последните месеци от отделни бази и от отделни военнослужещи получихме информация, че целенасочено се бракува и съкращава запазът от технически средства, с който разполагат нашите въоръжени сили. Т.е. една голяма част от тях, класифицирайки се като негодни, се отправят към трети страни, които снабдяват косвено Украйна. Тези средства се отклоняват и биват изнасяни от нашите бази, обяви Първанов.

"Възраждане" внесе законопроект за излизане на България от НАТО

Неприятното в случая е, че тази карма лека-полека се връща към българския народ. Вчера излезе информация в медиите, че въоръжените сили на Украйна от десния бряг на Днепър са обстрелвали български селища, които се намират на левия бряг, около административния център Альошки на контролираната от Русия Херсонска област, посочи депутатът от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател".

Не можем да кажем какви са загубите, но становището на партия "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" е, че България трябва да е боеспособна и готова по всяко време. Трябва да сме готови да посрещнем сами предизвикателствата на съвремието. Затова са ни необходими по-големи запаси от всякакви технически припаси, трябва да мотивираме личния състав, а виждате, че цялото ни общество е обзето от апатия. За да съществува България, за да ни има като държава и като нация, на първо място трябва да се грижим за нашата имунна система – въоръжените сили. Не можем да ги съкращаваме по какъвто и да е благовиден повод, официално наричан съюзнически ангажименти. Ние ангажименти към Украйна нямаме, каза още Ивелин Първанов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1312 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
баба гицка

2024.04.03 | 11:02

12
ША ВА ИЗБИЯ ЕЙ...ЛЕЖАЛ В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР....И СЪМ ДУХАЛ НА НАЙ ГАДНИТЕ ЦИГАНИ 76 НАБОР.....МЯУУУУУ...ПРЪЦ...............
Емѝ...патриот ибан в анала-МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ АТИЛА

2024.04.03 | 11:02

11
ША ВА ИЗБИЯ ЕЙ...ЛЕЖАЛ В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР....И СЪМ ДУХАЛ НА НАЙ ГАДНИТЕ ЦИГАНИ 76 НАБОР.....МЯУУУУУ...ПРЪЦ...............
Емѝ...лапам си го сам, от ЯД-МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ

2024.04.03 | 11:01

10
ША ВА ИЗБИЯ ЕЙ...ЛЕЖАЛ В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР....И СЪМ ДУХАЛ НА НАЙ ГАДНИТЕ ЦИГАНИ 76 НАБОР.....МЯУУУУУ...ПРЪЦ...............
ШИЍБАМ ЧЕРВЕНИ СФФИНЕ

2024.04.03 | 11:01

9
ША ВА ИЗБИЯ ЕЙ...ЛЕЖАЛ В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР....И СЪМ ДУХАЛ НА НАЙ ГАДНИТЕ ЦИГАНИ 76 НАБОР.....МЯУУУУУ...ПРЪЦ...............

2024.03.28 | 21:52

8
Е и? Трябваше отдавна да изнасяме явно. Проклети продажни говнояди.
ati

2024.03.28 | 12:47

7
Този е голям откривател като Магилан
Така е

2024.03.28 | 12:38

6
В КОСТИНБРОД има завод за бронежилетки и боеприпаси... Вдигнаха си производството с 100 % и се изнася яко...
ИСраХсгдане

2024.03.28 | 12:11

5
Г,е,й Бардака (T)рДАНС го създаде Херсонския П..е..д..е..р.а.с..т от Хазарски произход с Руско гражданство и син на Масов У.б.и.е.ц С.ъ.рГ,Е,Й Яков да пази от нас БЪЛГАРИТЕ З..а..д..у..н..а..й..с..к..и.. я К,о,л,о,н,и,а,л,е,н К,е,н,,е,,ф окупиран преди 137 години от Руски К,о,,п,е,,л,е,т,а за 32 тона злато. В ДАНС освен Руски К,..у..р..в..и и П,е,,д,е..р..а..с..т..и друго не вирее. Има и някой и друг Рязан ПОМАК назначен главно като Шофьорче да вози Ш,,в,,е,,с,,т,,е,,р,,к,,и,,т,,е на Амбразурата, като Сертовия Тъпкач Момчил или Станишевския Е,б,,а,ч Асан Ибраимов Омеров от село Градежница. Агентите ( П..а..ч..а..в..р..и..т..е) в (T)рДАНС освен по Г,е,,й Сокаците и Т..р..а..в..е..с..т..и..т Пиаците се набират от К,,у,р,в,а,,р..н..и..ц..и..т..е на Митко Полицая и на екс министър Червеняков брат му. Херсонския П,,е,д,е,р,а,с,т с Руско гражданство Сър Г.е..й Яков има високи изисквания към Щатните и Нещатни Ш,в,,е,,с,,т,,е,,р,,к,,и трудещи се на заплата и хонорар в създадения от него Б..а..р..д..а..к (T)рДАНС. Мъжка П,,р,,о,,с,т,и,т,у,т,к,,а -Доносник с Халка под 10 сантиметра ФИ няма шанс да пробие в (T)рДАНС. Кандидат П,а,ч,а,в,р,,и,т,,е в (T)рДАНС преминават през Комисия по А..н..а..л..н..а Инспекция като Донаборниците: "Задни Бузи за Проверка Молим" П,а,ч,а,в,р,и,т,е - Доносници от Станишевския Г,е,й Б.а..р..д..а..к (T)рДАНС , филиал на КГБ се разделят на ТРИ категории: 1. Щатна П..а..ч..а..в.р..а --Агент, доказана П,а,ч,,а,,в,,р,,а -на заплата. 2. Нещатна П,,а,,ч,,а,,в,,р,,а --Сътрудник, недоказана все още П.а..ч..а..в..р..а -на Хонорар. 3. Улична П,,а,,ч,,а,,в,,р,,а --МУТРА, получава колкото си заработи с Рекет, Отвличания и Убийства на Българи. Тази позиция се открива специално за К,,о,,п,,е,,л,,е,,т,,а,,т,,а -Престъпници от БОП като Руската М..а..с..т..и..я Грозданов завършила РабФак в Москва, арестувана за рекет с два килограма КОКАИН и Айдуците му от БОП Пазарджик. Ш,В,Е,С,Т,Е,Р,,И,Т,Е от Сер Г,е,й Бардака (T)рДАНС трябва да се Изнасилват от ЖИВОТНИ, след което да се Избиват като ЖИВОТНИ, защото те са ЖИВОТНИ !! Пазарджишкото Милиционерско Г,о,в,,е,д,о е доказано най-тъпото Г..о..в..е..д..о развъждано в З,,а,,д,,у,,н,,а,,й,,с,,к,,и,,я к,е,н,е,ф създаден преди 137 години от Руски дегенерати за 32 тона злато. М.Ъ..Р..Ш..А , И..З..Р..О..Д , И..З..М..Е..Т , У.Т..А..Й..К..А , Б,,О,К,Л,У,К , Г.А.Д , Д,Е,,Г,,Е,Н,Е,Р,А,Т , П.О..Д.Ч..О..В.Е.К , С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР. КАЗАХ !!! Време е да има Публично ИЗНАСИЛЕНА Мъжка П..р..о..с..т..и..т..у..т..к..а от (T)рДАНС ! Уволниха Шефа на П,Е,Д,Е,Р,А,С,Т,И,Т,Е от (T)рДАНС Шумен Калин Кръстев ! Бил Крайно Нуждаещ се от Рязани Анадолски ПИШКИ !
Димитров

2024.03.28 | 12:03

4
Старая се всеки ден да произвеждам повече боеприпаси в помощ на Украйна.
Българин

2024.03.28 | 11:24

1
Прекрасна новинка!!!!
ШИБАМ УКРАИНСКИ КУPBИ

2024.03.28 | 11:30

3
НЕ СЕ ПИШИ БЪЛГАРИН, КУPBO.
Д-р Левайн

2024.03.28 | 11:28

2
Искаш ли да ти го набутам отзад?

Добави коментар

Водещи новини