Тома Биков: Ако ИТН върнат мандата веднага, избори би могло да има и на 2 юни

  • 28 март 2024 09:00

  • 2260
  • 21
Тома Биков: Ако ИТН върнат мандата веднага, избори би могло да има и на 2 юни
© Нова тв

Чисто партийно и като стратегия за предизборната кампания ние нямаме претенции дали изборите да бъдат 2 в 1 или отделно. Това е ангажимент на президента, така че ще се съобразим.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, служебният кабинет и изборите 2 в 1 772

Това каза депутатът от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за пред Нова тв.

По думите му партията се „старае да има позиция по въпроси, които зависят от нея”. „Мисля, че след като днес президентът връчва мандат на ИТН, ако те го върнат веднага, би могло да се влезе в срока и за 2 в 1 вот. Дори би могло и за 2 юни да се влезе в срок. Има достатъчно време. Срокът не е изтърван. Не виждам защо е това напрежение”, подчерта той.

В момента не смятам, че имаме конституционна криза,  но друг въпрос е коя е най-оптималната кандидатура. Винаги може да се стигне до криза. Нашата позиция при приемането на конституцията беше това, което е свързано със служебното правителство, да се ограничи до непрекъсваемост на мандата на Народното събрание и по този начин да се даде възможност на парламента да контролира служебния кабинет, за да не бъде той безконтролен. Това беше нашето предложение, колегите от ПП-ДБ настояваха да се приеме варианта, който е в момента. И ние, като хора, които участват в едно общо конституционно мнозинство, подкрепихме това тяхно предложение, заяви той.

Никола Минчев: Не е изключено управление ГЕРБ - ДПС

Това, което се опитахме да направим, беше да предпазим промените в конституцията от евентуална отмяна от КС. Няма как да няма служебно правителство, ако не бъде свикано Велико народно събрание. И г-н Иванов би трябвало да го знае, след като е човек, който основно и само се занимава с конституция, обясни Биков.

Служебните правителства могат да бъдат отменени с ВНС, защото са вписани в частта за правомощията на президентската институция. Това означава да отнемем правомощия от президентската институция, което може да се случи само с ВНС.  Затова им казахме да бъдем малко по-внимателни с тези промени, за да не се окаже, че сме направили нещо, което след това да бъде отменено, добави Биков.

Рая Назарян за оценките на министрите: Всички са с под 50% успеваемост, Габриел - 99%

Бившият вече зам.-омбусман е уважаван човек, който се занимава с правозащитна дейност, не я познавам. Бих се учудил, ако не сме заподозрени, но ви казвам, че никой от нас по никакъв повод не е разговарял с нея.

Имам подозрение, че и с част от съдебните промени ще се случи същото, защото и там се бързаше, имаше доста становища от уважавани от всички институции хора, които предупреждаваха за определени рискове - дай боже да не са били прави, каза още Биков.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2260 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар
Аква

2024.03.28 | 12:24

21
АКО НЕ ПУСКАШ ЖЕЛЯЗКОВ И ГЛАВЧЕВ ЗА СЛУЖЕБНИ ПРЕМИЕРИ, ЩО ГИ ТУРИ В СПИСЪКА.... ПОДКРЕПЯШ ПРОМЕНИТЕ В КОНСТИТУЦИЯТА, А ПОСЛЕ НЕ ТИ СТИСКА....
УВИСНАЛо НА стълб банкаинско говедо

2024.03.28 | 12:10

20
ЦАИС АТ п ЕДАл.. ФЪФЛЕКК сха уБИА в ГЛАФФАТАТА. ПОСЛЕ и ИЗТЕКЛИА ме н зис с ЦАИСИТЕ,, МиРИЗЛиФАТАТ ОТ ДУЛУФФу
УВИСНАЛо НА стълб банкаинско говедо

2024.03.28 | 12:07

19
Г,е,й Бардака (T)рДАНС го създаде Херсонския П..е..д..е..р.а.с..т от Хазарски произход с Руско гражданство и син на Масов У.б.и.е.ц С.ъ.рГ,Е,Й Яков да пази от нас БЪЛГАРИТЕ З..а..д..у..н..а..й..с..к..и.. я К,о,л,о,н,и,а,л,е,н К,е,н,,е,,ф окупиран преди 137 години от Руски К,о,,п,е,,л,е,т,а за 32 тона злато. В ДАНС освен Руски К,..у..р..в..и и П,е,,д,е..р..а..с..т..и друго не вирее. Има и някой и друг Рязан ПОМАК назначен главно като Шофьорче да вози Ш,,в,,е,,с,,т,,е,,р,,к,,и,,т,,е на Амбразурата, като Сертовия Тъпкач Момчил или Станишевския Е,б,,а,ч Асан Ибраимов Омеров от село Градежница. Агентите ( П..а..ч..а..в..р..и..т..е) в (T)рДАНС освен по Г,е,,й Сокаците и Т..р..а..в..е..с..т..и..т Пиаците се набират от К,,у,р,в,а,,р..н..и..ц..и..т..е на Митко Полицая и на екс министър Червеняков брат му. Херсонския П,,е,д,е,р,а,с,т с Руско гражданство Сър Г.е..й Яков има високи изисквания към Щатните и Нещатни Ш,в,,е,,с,,т,,е,,р,,к,,и трудещи се на заплата и хонорар в създадения от него Б..а..р..д..а..к (T)рДАНС. Мъжка П,,р,,о,,с,т,и,т,у,т,к,,а -Доносник с Халка под 10 сантиметра ФИ няма шанс да пробие в (T)рДАНС. Кандидат П,а,ч,а,в,р,,и,т,,е в (T)рДАНС преминават през Комисия по А..н..а..л..н..а Инспекция като Донаборниците: "Задни Бузи за Проверка Молим" П,а,ч,а,в,р,и,т,е - Доносници от Станишевския Г,е,й Б.а..р..д..а..к (T)рДАНС , филиал на КГБ се разделят на ТРИ категории: 1. Щатна П..а..ч..а..в.р..а --Агент, доказана П,а,ч,,а,,в,,р,,а -на заплата. 2. Нещатна П,,а,,ч,,а,,в,,р,,а --Сътрудник, недоказана все още П.а..ч..а..в..р..а -на Хонорар. 3. Улична П,,а,,ч,,а,,в,,р,,а --МУТРА, получава колкото си заработи с Рекет, Отвличания и Убийства на Българи. Тази позиция се открива специално за К,,о,,п,,е,,л,,е,,т,,а,,т,,а -Престъпници от БОП като Руската М..а..с..т..и..я Грозданов завършила РабФак в Москва, арестувана за рекет с два килограма КОКАИН и Айдуците му от БОП Пазарджик. Ш,В,Е,С,Т,Е,Р,,И,Т,Е от Сер Г,е,й Бардака (T)рДАНС трябва да се Изнасилват от ЖИВОТНИ, след което да се Избиват като ЖИВОТНИ, защото те са ЖИВОТНИ !! Пазарджишкото Милиционерско Г,о,в,,е,д,о е доказано най-тъпото Г..о..в..е..д..о развъждано в З,,а,,д,,у,,н,,а,,й,,с,,к,,и,,я к,е,н,е,ф създаден преди 137 години от Руски дегенерати за 32 тона злато. М.Ъ..Р..Ш..А , И..З..Р..О..Д , И..З..М..Е..Т , У.Т..А..Й..К..А , Б,,О,К,Л,У,К , Г.А.Д , Д,Е,,Г,,Е,Н,Е,Р,А,Т , П.О..Д.Ч..О..В.Е.К , С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР. КАЗАХ !!! Време е да има Публично ИЗНАСИЛЕНА Мъжка П..р..о..с..т..и..т..у..т..к..а от (T)рДАНС ! Уволниха Шефа на П,Е,Д,Е,Р,А,С,Т,И,Т,Е от (T)рДАНС Шумен Калин Кръстев ! Бил Крайно Нуждаещ се от Рязани Анадолски ПИШКИ !

2024.03.28 | 11:29

18
Борисов и Пеевски ликвидираха нотариуса,да несе разплете кошницата.

2024.03.28 | 11:27

17
МАФИОТСКИТЕ ПАРТИИ ГРОБ И ДПС СЕ ПРЕГРЪЩАТ ВЪВ ИМЕТО НА ВЛАСТА И ПАРИТЕ. НЯМАТ НАЯЖДАНЕ НА ВЛАСТ И ПАРИ, А НАРОДА БЪЛГАРСКИ ОБЕДНЯВА ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ. БУДАЛА НАРОД И ВЪРЗАНО КУЧЕ ГО ХАПЕ..... НА ОРЪЖИЕ НАРОДЕ БЪЛГАРСКИ ЗА ДА ИЗМЕТЕМ ТЕЗИ КОМУНДРЕЛСКО- КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЧЕСКИ БУКЛУЦИ..... ЗАБЕЛЕЖЕТЕ НАРОДЕ, НИЩО ПОВЕЧЕ НЕ СЕ СПОМЕНАВА ЗА МИТНИЦА КАПИТАН АНДРЕЕВО. ЗАЩОТО ВСИЧКИ ГРОБАРСКИ И ДПС ФИРМИ ТОЧАТ МИЛИАРДИ ОТ ДЪРЖАВАТА И НАРОДА......СМЕНИХА ДИРЕКТОРИ И НАЧАЛНИЦИ ВЪВ МИТНИЦАТА САМО И САМО ТЕ ДА КРЪДЪТ. ТОВА ЛИ Е ГРОБАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ......

2024.03.28 | 11:27

16
Тулуп много ясно,ако е гн Бойко Рашков мвр министър ще бъдат на първо место пп и дб а сега ще опитат да бъдат първи герб и дпс със копуване на много гласове и със много невалидни бюлетини.Веднага дасе смени Калин Стоянов.
гнома

2024.03.28 | 10:45

15
с такива дето лапат циганска с перма на д пс не ти давайте
Ники

2024.03.28 | 10:28

14
Браво! Поздравления че дадохте на хората да се изкажат за всичко което се случи и дали са съгласни с това че бяха излъгани!

2024.03.28 | 10:12

10
Време е народа да ви прати в опозиция

2024.03.28 | 10:26

13
Народа сам се нахендри, с глуповато гласуване

2024.03.28 | 10:25

12
Радев няма да има време, за да сключи няколко енергийни договора, за по 3- 4 млрд.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини