Първан Симеонов: ПП-ДБ ще успеят в последния момент

  • 27 март 2024 07:57

  • 1351
  • 3
Първан Симеонов: ПП-ДБ ще успеят в последния момент
© Кадър - Нова телевизия

ПП-ДБ ще успеят в последния момент да мобилизират избиратели, те имат тази способност, за да може да бъдат отново в следващата сглобка. Изборите не са сега, а след два месеца, а те ще успеят да измислят нови сюжети като Нотариуса и Турски поток, за мобилизират електората си. Това заяви по Нова ТВ социологът Първан Симеонов. Според него при сегашната игра ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в избраха да са при ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, а това ще мобилизира отново електората на промяната. Има и много хора които търсят нов политически проект и търсят нови лица, за които да гласуват алтернативно, обясни Симеонов.

Мисля, че геополитически, в условията на тази война близо до нас, е невъзможно без говорителите на Запада в лицето на ПП-ДБ. Добре е да ги имаш като партньори, другият вариант е да ти бъдат противници или да са ти под прозорците като протестиращи. ПП-ДБ са говорители на западната реторика и без нея не могат да минат в една бъдеща сглобка, смята анализаторът. Той прогнозира, че Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на може да е нов играч, но  трябва отиграе това добре. Може да скочи в политиката, но само, ако има сигурност за успех. Той няма да предприеме резки движения в тази ситуация, допълни Симеонов.

Основен мобилизационен фактор на ПП-ДБ  на предишни избори беше тяхната остра риторика срещу ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Трудно ще им бъде сега при едни нови избори да заемат тази позиция и да имат този инструмент за мобилизация. Ще им припомнят, как молят сега ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в за правителство и са готови на всякакви компромиси. На анти ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в основа те загубиха предимство, изтъкна  другият гост в ефира на Нова телевизия политологът Димитър Ганев.

Петков категоричен: Връщаме папката с втория мандат празна

Според него главната причина да се стигне до нови избори е, че опитите между партиите за прецакване, надцакване, контра и ре контра взриви диалога между партньорите. Излишно бяха казани думи от политиците и те не успяха да овладеят ситуацията. Това доведе до нови избори, а не конкретно споразумение или отделни кадри. Ние вече сме в кампания и разбира се, че сюжети, свързани с Нотариуса са неудобни за ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Сега ПП-ДБ ще трупат  точки чрез такива теми, за това и бойкотираха вчерашната комисия за Нотариуса и заседанието й, изтъкна Ганев.

Той е категоричен, че днес говорим за предстоящите избори, но има две големи неизвестни. Първо - дали ще има нов политически субект, който да се структурира. В това пространство има отворена ниша – това са привърженици на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и свързаните с така наречената контракултура в провинцията. Втората неизвестна е дали изборите ще бъдат две в едно или на отделни дати. Ако имаме два избора, активността ще бъде много по-ниска, хората ще бъдат уморени и отвратени, прогнозира Ганев.

Последвайте канала на

Калина Христова
1351 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.03.27 | 10:46

3
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman
дедо

2024.03.27 | 09:31

2
Хвьрляй боб това е сигурно
Бил Гейтс

2024.03.27 | 09:11

1
ще мобилизират ако има машини

Добави коментар

Водещи новини