Живков: ГЕРБ и ПП-ДБ още имат желание за преговори, ще направят последен опит

  • 26 март 2024 09:02

  • 913
  • 4
Живков: ГЕРБ и ПП-ДБ още имат желание за преговори, ще направят последен опит
© Булфото (архив)

ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ПП-ДБ ще се върнат на масата за преговори и ще направят последен опит за правителство, изказа мнението си пред БНР Добромир Живков - управител на социологическа агенция "Маркет линкс".

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, служебният кабинет и изборите 2 в 1 773

"Всяка от двете политически сили е готова да "инвестира" дори в публичните послания, че участва в преговори, за да намали потенциалната отговорност, която би следвало да поеме при нов неуспех и вече окончателно решение за провеждане на предсрочни избори. Мисля, че и двете партии все още имат желание за това, въпреки декларативните изказвания и обявеното на няколко пъти прекратяване на преговорите и отиване на избори. Тази изборна карта се играе от месеци насам и сме я чували много пъти. Все пак партиите ще се върнат и ще направят последен, вероятно, опит, защото трети мандат не изглежда понастоящем да има възможност да донесе успех в търсенето на решение", обясни той.

Според него всеки ход, който може да доведе до създаване на правителство, заслужава адмирации, особено в "това безвремие, в което навлязохме през последните седмици, това политическо напрежение, тази политическа истерия". По думите му ситуацията не е "здравословна" за обществото и държавата.

Проф. Маринов за политическата обстановка: Дали е театър на абсурда или комедия на ситуациите

Социологът не смята, че има разлом в коалицията ПП-ДБ. По-импулсивното поведение на ПП обаче не влияе добре нито на политическите преговори, нито на общата политическа култура в страната, смята той, като отбеляза мнението на част от българските избиратели, които обвиняват политическите сили в лицемерие.

Добромир Живков подчерта, че е трудно да се прогнозира как ще се развият нещата при евентуални предсрочни парламентарни избори.

Електоралните нагласи, които регистрираме през последните месеци, не показват значими размествания в политическата картина, посочи той в интервю за предаването "Преди всички". Според него вероятно няма да има драстични изменения в разпределението на местата в следващ парламент. Но добави обаче, че партия "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" отбелязва спад и по думите му те понастоящем са в криза. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
913 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Niki2

2024.03.26 | 10:10

4
Хайде, стига сте се опитвали!
Niki2

2024.03.26 | 10:10

3
Хайде, стига сте се опитвали!
Niki2

2024.03.26 | 10:10

2
Хайде, стига сте се опитвали!

2024.03.26 | 09:25

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини