Опозицията на Корнелия Нинова учреди движение "Бузлуджа" в БСП

  • 23 март 2024 17:41

  • 2224
  • 7
Опозицията на Корнелия Нинова учреди движение "Бузлуджа" в БСП
© БСП

Над 500 социалисти от цялата страна учредиха движение "Бузлуджа" в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, съобщиха от софийската организация на партията.

Това се случи по време на днешната среща, която беше организирана от лидера на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е - София Иван Таков и от столични социалисти на тема "За бъдещето на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и лявото". Зала 6 на НДК се оказа тясна да събере желаещите от цялата страна да присъстват на разговора. Сред тях бяха социалисти от Русе, Бургас, София, Поморие, Плевен, Габрово, Велико Търново, Сливен, Шумен, Видин, Монтана, София Област, Хасково, Пазарджик, Благоевград, Силистра, Пловдив, Кюстендил и др.

На срещата дойдоха президентът в периода 2002-2012 година Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на, Калоян Паргов, Кирил Добрев, Мая Манолова, Петър Мутафчиев, Георги Пирински, Георги Божинов, кметът на Дряново Трифон Панчев, бивши народни представители, партийни ръководители и членове от цялата страна. Бившият председател на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно не успя да присъства лично, но изпрати писмо за подкрепа до Иван Таков.   

Георги Първанов и Сергей Станишев призовават за обединение в лявото

Срещата започна с минута мълчание в памет на жертвите на терористичния акт в руската столица Москва и на вицепрезидента Ангел Марин, който почина на 18 март.

"Радвам се, че видях от всички в залата желание и мотивация за активни действия, за да се преборим за лявата идея. И за левия печат също, както ми подсказаха Георги Пирински и Велислава Дърева", заяви в заключителното си слово Иван Таков, който оглави новото движение в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е "Бузлуджа".

"Тази непримиримост и висок дух се надявах да видя днес и не останах разочарован. Затова сега с удовлетворение мога да кажа, че за партията ни има надежда. Нашата вяра, че лявото може и трябва да бъде възродено - това ни събра в новото ни движение "Бузлуджа". След този разговор днес искам да изведа две наши генерални цели - възраждане на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и изграждане на силно обединено ляво. Радвам се, че в повечето от изказванията те бяха споменати", каза още той.

Иван Таков предложи и 5 конкретни задачи, по които бузлуджанци в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да започнат да работят веднага по места в цялата страна.

"Първата е в най-спешен порядък да бъде свикано заседание на Конгреса на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и връщане към уставните норми - обективно и безпристрастно. Призиви за това чух в много голяма част от изказванията", каза той.

"Втората ни задача е след провеждане на избори, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да има ново ръководство с ясно разписана и одобрена от членовете програма за градивни действия по възстановяване на диалога вътре в партията. Третата е да предприемем конкретни стъпки за обединение на левите личности и левите организации в страната, ползващи се с високо обществено доверие и авторитет. Четвъртата ни задача е да включим отново местните структури при подбора и одобрението на другарите, които ще представляват БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е на изборни длъжности. През последните години гласът на местните организации не се чуваше. Петата ни задача е да бъдем активни в организационната дейност при подготовката на предстоящите избори", каза опозиционният на лидера на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за Таков.

Иван Таков обеща много работа на социалистите в партийното движение "Бузлуджа" в следващите месеци. "Напълно съм наясно, че тези цели са много смели", каза той.

"Но нека не забравяме, че само преди година за някои много смела, а за други дори невъзможна, изглеждаше целта, която си поставихме в софийската организация на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за местните избори. А 6 месеца по-късно успяхме да елиминираме кандидата на ГЕРБ на първи тур, а по стечение на обстоятелствата всички застанаха срещу нас и ни откраднаха победата на балотажа. Затова нека да си поставяме високи цели и да работим за тях, за да може да постигаме успехи. Сега ни чака много и отговорна партийна работа в името на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и на лявото в България. На добър час на нашето ново движение в партията "Бузлуджа", заяви Таков.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2224 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2024.05.25 | 08:37

7
❤️ Г­­­о­­р­­­е­щ­и­­ ­м­­о­­­м­­­и­ч­­­е­т­­­а­­ ­­­в­­­и­ ­о­­­ч­­­а­­­к­­­в­­­а­­т ­­­-­­ X­­­1­8­­.­F­­U­­­N
ОФ член

2024.03.23 | 18:19

1
Нужно е и БСП да влезе в обединението или обратно, иначе няма смисъл.Дъното е близко.

2024.03.23 | 21:10

6
Мръсници комунистически режим убийци

2024.03.23 | 19:41

5
с бсп дъното е СИГУРНО!

2024.03.23 | 19:00

4
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/bman

2024.03.23 | 18:46

2
Общи приказки, партията, както до сега.
ха_ха

2024.03.23 | 18:50

3
Дърти комуняги можеше да го пишете Димитър Благоев

Добави коментар

Водещи новини