Вътрешният бунт срещу Нинова в БСП се разраства

  • 22 март 2024 18:46

  • 2727
  • 10
Вътрешният бунт срещу Нинова в БСП се разраства
© Булфото (архив)

Още шестима членове на Националния съвет на БСП се присъединиха към позицията на 49-те "Да спасим БСП и социалистическата идея!", съобщиха от пресцентъра на БСП-София.

Сред тях са и двама кметове - Донка Михайлова на Троян и Йордан Младенов - на Пещера. Освен тях днес позицията подкрепиха още Светла Бъчварова от Търговище и Росен Миланов, Диана Ласонина и Добрин Данев от Русе. Така броят на членовете на Националния съвет, които подкрепят позицията вече е 55.

"Трябва да кажем: НЕ на политиката, която компрометира социалистическата идея и унищожава авторитета на Партията! Категорично да се противопоставим на опитите за трети противоуставен мандат на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за! Само с ново ръководство на БСП и с активните усилия на общинските организации ще изпълним отговорната политическа цел – запазване на социалистическата идея и единение на лявото политическо пространство в България! Предстоят ни избори - Европейски, а може би и за Народно събрание, които са последният шанс за БСП да покаже, че е алтернативата на пагубната политика на управляващата "сглобка"! Време е за спасяване на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е!", заявяват 55-те членове на Националния съвет на БСП в позицията си. 

Вътрешен бунт в БСП заради опитите на Нинова за трети мандат

Малко по-късно от БСП-София съобщиха още, че "изключените" от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е преди година на заседанието на 50-тия конгрес софийски социалисти обявиха в декларация, че също подкрепят позицията на 55-те членове на Националния съвет на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е със заглавие "Да спасим БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и социалистическата идея!". Ана Пиринска, Светлана Шаренкова, Ваня Добрева, Николай Бериевски, Кирил Добрев, Петя Мхалевска, Костадин Дурчов, Ленко Петканин, Атанас Атанасов, Петко Димитров и Валери Жаблянов заявяват, че се присъединяват към искането на членовете на Националния съвет за възстановяване в живота на партията на демократичните принципи и нормите на социалистическия морал. 

"Ние бяхме "изключени" от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е по време на заседанието на 50-ия конгрес на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е на 11 февруари 2023 г. с манипулации и при явна липса на кворум, както и на гласуващи "За", при нарушаване на Устава на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, без политически аргументи и дискусия по същество, с фалшификации, свидетели на които станаха не само делегатите на конгреса, но и всички наблюдаващи неговата работа по телевизията и в социалните мрежи, заявяват те в позицията си. - Ние не приехме това решение и в продължение на месеци правихме всичко възможно то да бъде обявено за невалидно. Получихме подкрепата на организациите, в които членуваме, ГКК на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в София се обяви в наша подкрепа, но ОПКК на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е отказа да го отмени. Самото "решение" на конгреса не ни бе предоставено лично и не бе публикувано, за да не бъде оспорено, включително и пред съда. Тези от нас, които са членове на НС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и на ОПКК на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, бяхме извадени от списъците  им, но не бяхме премахнати юридически от състава им чрез актуализиране на съдебната регистрация на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. С тази съдебна регистрация партията участва в изборите през 2023 г., което е косвено признание от страна на ръководството, че нашето изключване е противоуставно, а отстраняването ни от работата на ръководните органи на партията - неправомерно. Което на свой ред допълнително подкрепя твърдението на подписалите позицията, че много от заседанията на НС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и взетите от него решения са опорочени. Независимо от неправомерното ни изключване, ние не сме престанали да участваме в политическия живот и да отстояваме социалистическата идея. Ето защо сега, след като изчакахме да измине определената от Устава на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е една година от иначе противоуставното "решение", ние заявяваме, че възстановяваме уставно нашето членство в партията и активното си участие в работата на ръководните органи, в които бяхме избрани на първото заседание на 50-ия конгрес на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е през 2020 г.".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2727 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
тя си отива с божия помощ

2024.03.23 | 08:42

10
Крайно време е да я консервират

2024.03.23 | 08:22

9
Като я махнат, ще стане ли лява партия бсп-то? Тази партия трябва да се разпусне, вътре има много десни крила, лява крило май няма.
биволица от Крушевица

2024.03.22 | 21:27

4
Въййй - Корна да не види нещо от П.у.т.к.и.н дето кара поредният си енти мандат. Ужким беше много принципна - само по два мандата председател или депутат пък какво стана?

2024.03.23 | 08:21

8
Лидерът се избира от членовете. Там мандатност не може да има.
краднелия техноимпексова

2024.03.22 | 21:28

5
сакън - не пипайте женицата. Тя съсипва много успешно престъпната столетница.

2024.03.23 | 08:20

7
Фейк новини.
Ленко Петканин

2024.03.23 | 06:47

6
що за изсран идиот е този кочуняга?
анонисимус

2024.03.22 | 21:05

3
Няма спасение за мършите от БСП.

2024.03.22 | 21:01

2
Да си ходи!
ИЗРИТАЙТЕ Я, тя е червен боклук!

2024.03.22 | 19:28

1
Вътрешният бунт срещу Нинова в БСП се разраства АБЕ ЩОМ СТЕ СЕ ЗАХВАНАЛИ МАХНЕТЕ Я. Тя оставака не дава и се мисли велика лидерка. Корни си отива. Има рак на гърлото и без това има видими промени в гласа, гласните й струдни са засегната. Езика й започва да се втвърдява. махнете я. Злобата й я погубва.

Добави коментар

Водещи новини