По-строг регламент за служебния абонамент в София искат от "Спаси София", мислят и за цената

  • 21 март 2024 10:48

  • 235
  • 3
По-строг регламент за служебния абонамент в София искат от "Спаси София", мислят и за цената
© Булфото (архив)

От "Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и"  подготвят и през април ще внесат в Столичния общински съвет предложение за по-строг регламент при отпускане на служебен абонамент за паркиране, особено в центъра на града.

Това съобщи пред БНР-Радио София общинският съветник Андрей Зографски:

"И досега са позволени до 3 служебни абонамента на административен адрес. Това означава, че Министерството на транспорта е завзело 30 паркоместа в нарушение и на сегашната наредба. Ще вкараме по-радикално ред и по отношение на даването на абонамент, и по отношение на цената."

По думите на Зографски, по тази тема най-голям проблем създават министерствата и Народното събрание, от което заобикалят закона с т.нар. зона за сигурност.

Бонев представи предложенията за бюджета на София на ПП-ДБ (СС) и обяви: Това е бюджет, който адресира истинските проблеми на софиянци

"Искаме да стимулираме придвижване с градски транспорт, а не всеки чиновник да отива на работа с автомобил", отбеляза още общинският съветник.

Зографски припомни, че в бюджета на Общината се залагат средства за паркинги – три буферни до метростанции, а от следващата година и за 17 нови подземни или етажни.

Центърът за градска мобилност отговаря за паркирането и градския транспорт. За състоянието на улиците Столичната община има отделно средства и не бива да се прехвърля отговорността на някое от дружествата.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
235 3

Коментари 3

Добави коментар

2024.03.21 | 11:30

3
Съпрyгата кyпи кaпcyли които подобpиxа ceкcа ни и пpомeниха живoта ни! Сeга съпpyгата ми е дoволнa и се чyвствaм като aлфa мъжки. Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим, eто тeзи кaпсyли:----> use.my/bioman

2024.03.21 | 11:10

2
OOooo... точно по темата... абе нащастници... що не не се изградят паркоместа БЕЗ ЗАПЛАЩАНЕ за хората???? Я кажете, алчни, мамини гадинки? И не ми излизайте колко "скъпо" било! Защо в тази страна се търси единствено начин за санксциониране, за това, че съществуваш??? Кога общините и "избраниците" на народа ще започнете да градите??? ДА ГРАДИТЕ???
Емѝ...патриот ибан в анала-МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ АТИЛА

2024.03.21 | 11:06

1
Елеkmра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55, Z = зашли О = отсосали V = вьiшли, Просто човек , Литекс- София, рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...

Добави коментар

Водещи новини