Евгений Кънев за ротацията и "крайните срокове": ПП-ДБ не бива да се огъват

  • 19 март 2024 14:17

  • 3253
  • 6
Евгений Кънев за ротацията и "крайните срокове": ПП-ДБ не бива да се огъват
© Булфото (архив)

Най-вероятно няма да има разбирателство за кабинет към ”крайния срок”, поставен от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в днес - при цяла седмица до реалния краен срок. Това написа във фейсбук финансистът и доктор по икономика Евгений Кънев.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, служебният кабинет и изборите 2 в 1 770

“Крайният срок” е още един от инструментите за натиск, който бе оставен без коментар от ПП-ДБ, оставяйки впечатление, че го приемат за нормално. Това се вписва в цялостното им излъчване на политическата сила, за която е много важно да има кабинет. Което никоя медия няма да интерпретира като загриженост за държавата, а като ”жажда за власт и постове”.

Мария Габриел връща мандата в 16:00 часа

За съжаление, това излъчване започна още с приемането като нещо нормално да се обсъждат промени в кабинета без оценка на министрите - въпреки първоначалната договореност преди 9 месеца за ротация само на премиерите. Такава Гранд отстъпка би имала смисъл само срещу твърд ангажимент на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в за формула на назначенията без ДПС - което към момента не е факт.

Това излъчване продължи и в неделя на пресконференцията, която имаше за цел да покаже, че ПП-ДБ се се съгласили на всякакви отстъпки и не заради тях ще се ходи на избори. Забравяйки, че всяко смекчаване на тона се приема от съветските школници като проява на слабост - добре внушена жажда за власт и от патериците на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в в парламента.

В резултат, ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в спуснаха в техния национален канал (в същата сграда) списък с техните министри като свършен факт, чието оспорване от ПП-ДБ да звучи като отмятане от вече направени договорки.

Въпреки метнатия им тежък багаж - ПП-ДБ не бива да се огъват и трябва да помнят, че ББ не би захвърлил всичко вече извоювано срещу неизвестност след нови избори, когато пак ще води преговори с ПП-ДБ без гаранция за нещо повече тогава.

ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в упражняват свръхнатиск да вземат още няколко министерства, но всъщност важни са им две:

(1) Министерство на отбраната

С това министерство, след МВнР и премиерския пост, искат да затворят връзката и с НАТО/САЩ - и така със света - при тях (вчера в поста си обясних защо) и

(2) Министерство на Енергетиката.

Това министерство е ключово за продължаващото руско влияние в нашата енергетика (през Булгаргаз и Трансбулгаргаз), контрола върху БЕХ и ЕСО, чрез които се реализират енергийните проекти. Особено важно и за ДПС, предвид Зеления преход на централите на др. Доган от губещите (въпреки всички миньорски протести) ТЕЦ към присвояване (чрез ЕСО) на ВяЕЦ и ФЕЦ от български предприемачи.

И това - след като ПП-ДБ вече отстъпиха Министерство на водите, което предстои да усвои огромни фондове по ПВУ.

Такава е свръхзадачата на ПП-ДБ в този кабинет - как да управляват с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, чиято есенция е кауза на ПП-ДБ.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3253 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Жирафата, сапунЯ и Тъпото

2024.03.19 | 14:29

1
ха ха това виждам......
Тенев

2024.03.19 | 16:36

6
Абсолютно!
Боко

2024.03.19 | 16:28

5
Мръсен евролибераст!!!?!!!!
Боко

2024.03.19 | 16:27

4
Тоя Евгени Кънев е пълен дегенерат !!!

2024.03.19 | 15:16

3
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/man
Аз

2024.03.19 | 14:35

2
Поредната продажна американска пропагандна гнида ходи дава акъли наляво и надясно. Другаря Путин идва да ти разпори халката.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини