Петър Витанов е в САЩ за срещи в Конгреса и Държавния департамент за бъдещето на технологиите

  • 18 март 2024 08:15

  • 224
  • 2
Петър Витанов е в САЩ за срещи в Конгреса и Държавния департамент за бъдещето на технологиите
©

Българският евродепутат Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее е на едноседмично посещение във Вашингтон и Сакраменто, където заедно с още 16 представители на Европейския парламент ще има срещи в Конгреса, с експерти от федералното правителство, включително в Държавния департамент и Белия дом. Темите, които ще се обсъждат, са бъдещето на технологиите и изкуствения интелект.

Витанов беше основен законодател по приетия от Европейския парламент миналата седмица първи закон за изкуствения интелект в света. Технологиите са в центъра на политическите дебати в САЩ и Европейския съюз. Трансатлантическият им обмен ще предостави възможност за изграждане на взаимоотношения и изграждане на взаимно разбирателство между създателите на политики, иноватори, гражданското общество и индустрията.

Срещите на Витанов започват днес във Вашингтон и са с конгресмени, правителствени представители, частни компании от сектора, неправителствени организации, лидери на мнение. След срещите във Вашингтон той ще има поредица от разговори в Сакраменто, Калифорния с представители на местната власт и бизнес.

Дискусиите ще се съсредоточат върху законодателството за изкуствения интелект, нововъзникващите технологии, управление на интернет, отчетност на платформите и данните, както и сътрудничество между ЕС и САЩ по тези въпроси.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
224 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 08:54

2
❤️ Г­о­р­е­щ­­и­ ­­­м­­о­­м­­и­­­ч­­е­­т­­а­ ­­в­и­ ­о­ч­­а­­к­­в­­­а­т ­­­-­­ X­1­­­8­­.­F­U­­N
М

2024.03.19 | 06:27

1
афиотче, отишло в щатите да прибере изпраните престъпни пари на баща си

Добави коментар

Водещи новини